Adepții teoriei conspirației care lucrează pentru și în cadrul guvernului american alimentează mituri despre OZN-uri, pe care apoi se cheltuie milioane de dolari din banii contribuabililor pentru a le investiga, potrivit fostului investigator-șef al Pentagonului pentru fenomene anormale neidentificate (UAP), relatează The Guardian. 

OZN

Sean Kirkpatrick a vorbit despre viața extraterestră și OZN-uri. Foto: Arhivă

Sean Kirkpatrick a lansat această idee în cadrul unui podcast făcut public săptămâna aceasta, după ce a demisionat în urmă cu o lună din funcția de prim director al biroului de rezolvare a anomaliilor (Aaro) din cadrul Departamentului Apărării. Acesta a fost înființat în anul 2022 pentru a colaționa rapoartele militare privind observațiile UAP și pentru a da dovadă de mai multă transparență cu privire la ceea ce știe guvernul.

Primul raport istoric detaliat al Aaro, care a fost înaintat Congresului și va fi publicat în cursul acestui an, nu conține nicio dovadă a existenței vieții extraterestre sau a oricărei mușamalizări din partea Guvernului, susține Kirkpatrick.

Dar mulți legislatori, subliniază el, sunt prea încântați să accepte poveștile nefondate vehiculate de „un grup restrâns de oameni” despre programele guvernamentale secrete de cercetare a OZN-urilor. Printre acestea se numără afirmațiile surprinzătoare ale fostului oficial al serviciilor secrete americane David Grusch, care au fost făcute anul trecut, despre existența unor vehicule extraterestre intacte și a unor „produse biologice” non-umane, sau materie biologică într-o zonă îndepărtată.

Sunt unii dintre aceiași oameni care au lucrat în spatele scenei cu Congresul pentru a scrie legislația”, a declarat Kirkpatrick în cadrul podcastului „In the Room With Peter Bergen”.

  „Adevărata conspirație”

Sunt aceiași oameni care au lucrat cu o companie americană și cu armata americană pentru a studia o bucată de material despre care ei pretind că este un UAP și care, de fapt, este o bucată din carcasa unei rachete din anii 1950. Sunt aceiași oameni care i-au influențat pe unii dintre acești denunțători care au ieșit în față pentru a spune: „Hei, eu nu am nicio dovadă, dar toți acești oameni îmi spun acest lucru”.”

Kirkpatrick nu a dorit să ofere numele acestor persoane, însă a fost de acord cu comentariul lui Bergen, potrivit căruia „adevărata conspirație este realizată de un grup de adepți care doresc ca guvernul să se implice în investigarea extratereștrilor„.

„Acesta este un cornet de înghețată care se linge singur, exact„, a spus Kirkpatrick. „Cel mai bun lucru care s-ar fi putut întâmpla pe parcursul activității este că am găsit extratereștrii și aș fi putut să-i scot la iveală, dar nu există niciunul. Nu există nicio dovadă a existenței extratereștrilor. Nu există nicio dovadă a extratereștrilor și nu există nicio dovadă a conspirației guvernamentale.”

„Decizii bazate pe conspirație”

Într-un text, care a fost publicat în urmă cu o săptămână de Scientific American, Kirkpatrick a afirmat că se teme că legislatorii au cedat în fața unor „decizii bazate pe conspirație” și a senzaționalismului în graba lor de a „da în vileag mușamalizarea”.

„Îngrijorătoare este dorința unora de a judeca și de a acționa pe baza acestor povești fără să fi văzut sau măcar să fi cerut dovezi în acest sens, o omisiune care este cu atât mai problematică atunci când afirmațiile sunt atât de extraordinare„, a scris el.

Unii membri ai Congresului preferă să se pronunțe în presă despre extratereștri decât să primească o informare bazată pe dovezi în această privință. Membrii au responsabilitatea de a da dovadă de gândire critică în loc să încerce să fie în centrul atenției.”

Frustrarea sa a fost evidentă în conversația cu Bergen. El a spus că misiunea departamentului său de a folosi un „cadru științific riguros și o abordare bazată pe date” pentru a aduna și evalua rapoartele și aparițiile OZN-urilor care datează de zeci de ani a fost împiedicată de reprezentări eronate, jumătăți de adevăr și alte frânturi de informații eronate din surse nesigure.

Cu toții spun povești pe care le-au auzit de la alte persoane. Și dacă urmăriți de unde se cunosc toți acești oameni, totul duce la același grup de oameni.”

„O religie, o credință care transcende gândirea critică”

Ceea ce echipa sa a reușit să înțeleagă, a spus Kirkpatrick, este că minimum 90% dintre aparițiile înregistrate de OZN-uri, inclusiv unele videoclipuri în care sunt prezentate întâlniri militare declasificate de Pentagon în ultimii ani, au o explicație perfect logică.

Când cercetezi aceste tipuri de observații, și am avut sute, te întorci și lucrezi cu pilotul, lucrezi cu senzorul și reconstruiești întregul contact, de nouă ori din 10 sau mai mult, care se transformă într-o iluzie optică pe care o numim paralaxă„, a spus el.

De cele mai multe ori când nu putem oferi o explicație, este din cauza lipsei de date, iar prin aceasta mă refer la date solide, concrete, consemnate, pe care le poți introduce într-un computer și pe care le poți analiza.

Chiar și așa, a declarat Kirkpatrick, sunt persoane care probabil nu vor accepta niciodată explicațiile științifice.

Nu există absolut nimic din ceea ce am de gând să fac, să spun sau să prezint din punct de vedere științific care să îi facă pe adevărații credincioși să se convertească”, a spus el.

Este practic o religie, o credință care transcende gândirea critică și gândirea rațională.”

Sursa: adevarul.ro