În perioada 13-14 iunie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a doua etapă a Grand Prix România, un eveniment de prestigiu ce se va desfășura în sala BT Arena, în cadrul Sports Festival. Acest festival de șah promite să fie cel mai mare de până acum, aducând împreună jucători de top și pasionați ai jocului din întreaga lume.

Fond de Premiere Impresionant

Cu un fond total de premii de 150.000 RON (aproximativ 30.000 EURO), competiția va premia câștigătorul etapei cu 5.000 EURO. Această sumă record subliniază importanța și magnitudinea evenimentului, atrăgând cei mai buni șahiști pentru a concura la Cluj-Napoca.

Participarea Marelui Maestru Viswanathan Anand

Unul dintre momentele de referință ale festivalului va fi prezența fostului campion mondial și marelui maestru Viswanathan Anand. Participarea sa nu doar că va ridica nivelul competiției, dar va oferi și o oportunitate unică pentru jucători și spectatori de a vedea în acțiune unul dintre cei mai mari șahiști din istorie.

Programul Evenimentului

13 iunie 2024:

  • Festivitatea de deschidere și Ședința Tehnică: 16:30
  • Rundele 1-4: 17:00

14 iunie 2024:

  • Rundele 5-7: 10:00
  • Rundele 8-10: 15:00
  • Festivitatea de premiere: 18:30

Taxa de Participare

  • Până pe 31 mai 2024: 250 lei
  • Începând cu 1 iunie 2024: 325 lei
  • GM, WGM: fără taxă de participare

Taxa de participare este nereturnabilă și netransferabilă după data de 8 iunie 2024. Ultima zi de înscriere este 11 iunie 2024.

Detalii Organizatorice

Pentru a participa, înscrierea la turneu se va face exclusiv prin platforma turnee.frsah.ro. Înscrierea va fi considerată efectivă doar după achitarea integrală a facturii emise de Federația Română de Șah.

Pentru mai multe informații, participanții pot contacta directorul turneului, Alin Toma-Andreica, la adresa de email: clujgp@frsah.ro.

Parteneri și Organizatori

Evenimentul este organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Fundația Superbet, One United Properties, Autonom, Sports Festival și Agenția Națională pentru Sport.

Nu ratați șansa de a asista la un eveniment de excepție și de a vedea în acțiune șahiști de top, inclusiv marele maestru Viswanathan Anand. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe frsah.ro.