News Flash:

Fostul director de la Salina Turda mai scapă de un dosar penal

10 Februarie 2022
966 Vizualizari | 0 Comentarii
Screenshot 2022 02 10 at 19 46 30

Vasile Simion Tot, fostul director al companiei Salina Turda, a primit astăzi o veste bună din partea judecătorilor clujeni.

După ce fusese urmărit penal de către DNA Cluj sub acuzația că ar fi săvârșit fapte de corupție, magistrații Curții de Apel Cluj au respins plângerea înaintată de către Parchet împotriva soluție de clasare dispusă în cadrul dosarului penal care îl viza pe fostul consilier local.

DNA este și bună de plată pentru suma de 7500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoare inculpatului. 

Acuzat de abuz în serviciu, fostul consilier local, de profesie avocat, a fost achitat în trecut și de către magistrații Tribunalului Cluj, într-un alt dosar de corupție.

Potrivit refleqtmedia.ro,  după ce instanța i-a dat câștig de cauză în procesul cu PPU-SL Cluj, care trebuie să-i plătească despăgubiri, după ce l-a demis ilgal, încă o instanță l-a achitat pe Toth sub acuzațiile de abuz în serviciu.

”Admite apelul promovat de inculpatul TVS împotriva sentinţei penale nr. 376 din data de 10 noiembrie 2020 a Judecătoriei Turda. Admite excepţia nulităţii absolute invocate de inculpat TVS. Constată incidenţa dispoziţiilor art. 281 alin. 1 lit. b Cod procedură penală referitoare la încălcarea prevederilor privind competenţa după calitatea calitatea persoanei a instanţei Judecătoriei Turda şi a judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Turda şi, pe cale de consecinţă:

Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 376 din 10.11.2020 a Judecătoriei Turda şi încheierea penală nr. 224/16.03.2020 a judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Turda şi dispune trimiterea cauzei în cameră preliminară la instanţa competentă, Curtea de Apel Cluj pentru verificarea legalităţii administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală, a competenţei şi legalităţii sesizării instanţei. Cheltuielile judiciare în cameră preliminară, la judecata în fond şi apel rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru etapa camerei preliminare şi la fond, în sumă de 868 lei se vor avansa din FMJ în favoarea Baroului de avocaţi Cluj pentru avocat BC. Stabileşte suma de 450 lei onorariu parţial apărător din oficiu ce se va avansa din FMJ în favoarea Baroului de avocaţi Cluj pentru avocat desemnat în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 11 martie 2021.”, se arătat in hotărârea judecătorilor clujeni.

Pe fond, Tot fusese găsit vinovat și condamnat de către Judecătoria Turda.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vasile simion salina turda coruptie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 33 queries | Mysql time :0.059371 (s)