„Guvernul ar trebui să înțeleagă că avem o problemă națională și că murim”, a spus acesta într-un interviu la Europa Liberă.

Rata deceselor cauzate de accidente rutiere este în România de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.

”Confiscarea mașinii și anularea (nu suspendarea) permisului de conducere ar trebui să fie primele măsuri pimpuse de stat, la pachet cu educația permanentă, din primii ani de școală până la școala de șoferi pentru a descuraja tragedia de pe șosele din România.

Titi Aur pledează pentru educație și coerciție, ca măsuri combinate, care să fie aplicate printr-o schimbare a legislației și a paradigmei, iar schimbarea să vină de la cel mai înalt nivel al statului.

”Când urci drogat la volan și omori oameni, mașina devine armă. Iar arma se confiscă” – Titi Aur
Românii ar trebui să învețe din primii ani de școală normele circulației sigure, iar la școala de șoferi să fie reintroduse cursurile care au fost scoase după 1989 pentru a face școlile mai atractive financiar, unde nici măcar nu mai este obligatorie prezența, spune expertul citat de publicația amintită.