FOTO! Activistul și Diplomatul umanitar Drăgan Flaviu, același care a acuzat Rusia și Palestina cu puțin timp în urmă de genocid, crime împotriva umanității și încalcarea drepturilor internaționale ale omului a început o serie de proteste la Cluj!

În luna februarie a acestui an, Drăgan Flaviu un diplomat umnaitar Român și activist pentru drepturile omului, mediu și pace și-a exprimat public și indirect sprijinul pentru Ucraina și Israel în contextul conflictelor actuale. Prin intermediul unei postări pe platforma Facebook din 12 februarie, diplomatul a criticar în termeni fermi Rusia pentru acțiunile sale în Ucraina, evidențiind crimele comise și impactul asupra populației, în același timp a condamnat și Organizația Islamistă Palestiniană Hamas pentru încălcarea teritoriului Israelian din 7 octombrie 2023, și ulterior atrocități de război, nerespectarea drepturilor internaționale ale omului, homofobie și discriminare, acuzații de care nu a scăpat nici Rusia. A precizat publicația OficialMedia după spusele lui Drăgan Flaviu. 

Pe 22 martie, Ziarul Naționalul a publicat un interviu exclusiv cu Drăgan Flaviu, În acest articol care a fost publicat în aceeași zi diplomatul a prezentat un scenariu alarmant în care Vladimir Putin nu este oprit și reușește să cucerească Ucraina. După o întrebare din cadrul interviului, Drăgan Flaviu a oferit un răspuns emoționant care a urmat să fie foarte apreciat de cititori. 

Reporterul a întrebat; Cine credeți Domnule Drăgan că va suferi cel mai mult într-un asemenea conflict de proporții mondiale, în cazul în care ar izbucni al treilea război mondial?” 

– Răspunsul emoționant al diplomatului; „bineînțeles în prima linie ar fi soldații și cadrele militare, dar cred că aici nu trebuie sa privim funcțiile sau statutul, Oamenii vor suferi cel mai mult! cred că e un motiv îndeajuns de bun să înceteze orice război din lume. Războiul în momentul de față trebuie oprit, viața trebuie protejată cu orice preț! Iar eu asta fac, lupt pentru drepturile omului și protejez viața! Oamenii sunt primii care o să sufere, apoi ar fi afectate toate viețuitoarele planetei în cazul unui război nuclear ceea ce ne face pe noi oamenii să părem atât de egoiști… Pentru dorința de putere absolută și de extindere a granițelor unor state să distrugem viața tuturor, oamenii sunt atât de ipocriți și cred că defapt adevăratele animale nu sunt cele ce stau în junglă sau pădure, ci oamenii… acei oameni care ar fi în stare să apese un buton prin care să fie sfârșită probabil toată viața de pe această planetă pentru un scop parșiv și puterea absolută” Ziarul Naționalul.ro

Protestele de la Cluj!

În 21 aprilie activistul a organizat primul protest din acest an pentru drepturile omului, schimbările climatice, împotriva homofobiei și discriminării, inițiativă numită „proteste pentru viață!”, protestul a fost văzut de peste 700 de oameni printre care se aflau localnici Clujeni dar mai ales turiști. Manifestarea a fost susținută pe strada „Virgil Fulicea”. Datorită localurilor tradiționale Clujene, casei lui Matei Corvin din apropiere și a zonei celebre și des vizitate pentru cultura urbană activistul a obținut o mulțime de priviri și a fost văzut de aproximativ peste 700 de oameni de la începutul protestului până la sfârșitul acestuia seara în jurul orei 19 conform martorilor.

Foto: Facebook (Drăgan Flaviu Alexandru)

Declarația activistului pe Facebook despre protestul de la Cluj. 

Când ne gândim la cuvântul viață fiecare dintre noi prima dată ne gândim la o viețuitoare diferită, unii de gândesc la animale, alții se gândesc la plante și biosferă, alții se gândesc la viețuitoarele din oceane, alții se gândesc la ei însusi… La oameni. Toate astea defapt nu sunt viețuitoare, există o singură viețuitoare de care trebuie să avem grijă. Planeta noastră! Când avem grijă de planeta noastră; animalele mici, animalele mari, păsarile, viețuitoarele din oceane, de la cele mai mici insecte și elefanți, de la un leu la o căprioară și inclusiv noi! Oamenii! Toți suntem bine, daca planeta noastră e bine și noi suntem bine. Daca poluarea se diminuează considerabil, războaiele se opresc, pofta banilor nu omoară aerul ce îl respirăm și dacă suntem deschiși sa vedem în ce groapă ne aflam! O să salvăm totul, cat timp planeta e bine și noi, oamenii! Suntem bine. „ 

După protestul din 21 aprilie a continuat și cu alte manifestări atât pe strada „Virgil Fulicea” cât și în alte locuri populare, foarte vizitate sau transversate din Cluj printre care se enumeră Parcul Rozelor, zona mall-ului „Iulius Mall” dar și strada memorandumului sau zona Gării. Ultimul protest a fost pe 5 mai și a fost susținut pe strada „Virgil Fulicea”, strada memorandumului și Parcul Rozelor. Conform estimărilor manifestarea din 5 mai a fost văzută de peste 1000 de oameni în decursul întregii zile.

Din arhiva postărilor de pe Facebook și reperelor de pe Instagram observăm că nu este primul protest din activitatea sa, prima manifestare publică fiind pe data de 15 August 2022 și a fost în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu” Cluj și al Bazei Sportive Gheorgheni Cluj. 

Echipa noastră a încercat să-l contacteze pentru o declarație referitoare la protestele și acțiunile sale împotriva celor două state. Acesta a refuzat să ne acorde un interviu, precizând că în momentul de față lucrează la scrierea unei cărți despre viața, activitatea și cercetările lui de-al lungul anilor dar în același timp este foarte prins și cu acțiunile juridice împotriva Rusiei și Palestinei. 

Drăgan Flaviu: „Îmi pare rău dar momentan nu sunt disponibil, sunt foarte ocupat în scrierea ultimelor pagini ai unei cărți care prezintă viața, activitatea și cercetările mele de-al lungul anilor, în același timp sunt foarte prins cu acțiunile și demerusrile împotriva Rusiei și Palestinei din cauza conflictelor provocate în lume, imediat ce o să am puțin timp liber sunteți prima publicație pe care o voi suna să continuăm eventual un interviu dar până atunci nu o să pot.”

În decursul întregii convorbiri telefonice Activistul a pus accent pe faptul că își susține ferm cauza împotriva Rusiei și Palestinei și a afirmat că va continua proceduri de atac și acuzații în fața tribunalelor internaționale. Drăgan Flaviu consideră Rusia și Palestina principalii vinovați, acuzând ambele state de comportament terorist, genocid de război, homofobie, încălcarea gravă a drepturilor omului, crime împotriva umanității și violare a teritoriului unui stat oficial și recunoscut. Diplomatul a mai precizat că nu recunoaște propaganda socială care prezintă Palestina ca victimă în conflictul Hamas-Israel.