News Flash:

Fructe mucegăite şi ouă cu excremente, descoperite la LIDL Bună Ziua. Protecţia consumatorilor a demarat o anchetă

14 Aprilie 2020
1700 Vizualizari | 0 Comentarii
Lidl

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au închis, marți, două supermarketuri din Cluj-Napoca după ce, în urma controalelor făcute, au găsit o serie de nereguli. 

Ca urmare a unor reclamații, inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj au făcut marți controale în două magazine din Cluj-Napoca.  În urma verificărilor, cele două magazine au fost amendate și închise.

Decizia inspectorilor a venit ca urmare a depistării a 45 kilograme de produse cu data durabilității minimale depășite cu până la 45 de zile (cremwurști, salam, conserve), a unor produse cu modificarea stării termice, care nu aveau nici un element de indentificare caracterizare (pulpe pui inferioare), a unor legume și fructe care prezentau pete de mucegai, depreciate, improprii consumului uman, a unor produse care se aflau în promoție, dar depreciate prin faptul că pe suprafața acestora era scurs lapte de consum, a unor ouă cu excremente de pasăre, penaj și sparte și a unor frigidere cu pete de rugină în care erau depozitate produse.

De asemenea, în magazinele controlate nu era respectată măsura de distanțare socială. 

La supermarketul Lidl din Buna Ziua au fost găsite neregulile privind fructele mucegăite și ouăle cu excremente.

Produsele din carne expirate au fost găsite la un magazin de lângă autogară.

„Ca urmare a acestor deficiențe, operatorii economici au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 60.000 de lei, iar 128,8 kg de produse au fost oprite definitiv de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a activității, până la remedeirea deficiențelor”, au precizat reprezentanţii CJPC Cluj, potrivit zcj.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

lidl_buna_ziua
lidl mucegai ancheta protectia consumatorilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 22 queries | Mysql time :0.052086 (s)