Sarcina Germaniei este de a-i face pe suporterii de acasă să continue să viseze la Euro 2024, a declarat miercuri selecționerul Julian Nagelsmann, după victoria echipei sale cu 2-0 în fața Ungariei, adăugând că se gândește la victoria din următorul meci și nu se gânește încă la faza eliminatorie.

Nagelsmann a lăudat ceea ce el a numit o atmosferă uimitoare la turneul de pe teren propriu, numind momentele în care suporterii au mărșăluit cu echipa spre autocarul lor și au cântat imnul național în timpul meciului drept combustibil pentru echipa sa.

„A fost foarte tare pe stadion – asta îți dă un sentiment bun”, a spus el. „Asta ne ajută, ceea ce este greu de crezut pentru că avem jucători incredibil de experimentați și de succes, dar face ceva cu tine. Te mișcă”.

„Este sarcina noastră să îi lăsăm pe fani să continue să viseze”.

Golurile lui Jamal Musiala și Ilkay Gundogan au oferit Germaniei o victorie confortabilă în fața Ungariei, țara gazdădevenind prima echipă care se califică în faza eliminatorie.

Cu două victorii din două, germanii au garantat că se vor afla cel puțin printre cele mai bune patru echipe de pe locul trei și vor termina în primele două locuri ale grupei dacă Scoția nu reușește să învingă Elveția mai târziu, miercuri.

Nagelsmann a avut cuvinte speciale pentru Musiala, care a marcat în ambele meciuri ale Germaniei de până acum, spunând că ar trebui să ignore presiunea și să nu se teamă să se dueleze cu jucătorii adverși.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani i-a adus pe germani în avantaj în minutul 22, după ce Gundogan i-a pasat mingea în fața porții, iar acesta a trimis-o în plasă.

„Ar trebui să joace ca și cum ar fi pe un teren mic, oriunde în Germania sau în Anglia, nu contează”, a spus Nagelsmann. „Ar trebui doar să joace fotbal cu prietenii lui. Nu ar trebui să se gândească la presiune, el este doar genial jucând fotbal”.

Deși puțini vor fi pariat împotriva echipei locale, aceasta a fost de fapt prima victorie cîntr-un meci oficial a Germaniei în fața Ungariei de la finala Cupei Mondiale din 1954, iar fanii vor visa acum să asiste la un al patrulea triumf la Campionatul European, și pe teren propriu.

Nagelsmann a adăugat că victoria în fața unui adversar dificil precum Ungaria, care s-a apărat bine, a arătat tipul de progres pe care echipa sa l-a făcut în ultimul an.

„Au fost momente în care a trebuit să perseverăm, dar acesta este un proces de maturizare”, a spus el. „În octombrie, nu am fi câștigat meciul de astăzi cu 2-0″.

„La acest nivel trebuie să rămâi stabil. A fost un adversar foarte incomod, dar noi am rămas stabili în majoritatea situațiilor. Trebuie mai întâi să câștigi un astfel de meci și am reușit să facem asta.”