Germania are în vedere deportarea migranților în Afganistan și Siria. Autoritățile din Germania consideră că un astfel de pas ar permite aderarea României la Zona Schengen cu frontierele terestre.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat recent că țara dorește să stabilească parteneriate pentru a gestiona mai bine situația cu migranții ilegali.

Germania are în vedere deportarea migranților în Afganistan și Siria, ceea ce ar permite aderarea României la zona Schengen cu frontierele terestre, relatează Schengen News citat de Rador Radio România.

Noul plan a fost anunțat de ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, subliniind totodată că discută cu statele federale în legătură cu această problemă, transmite Schengen.News.

Pe lângă Germania, un plan similar a fost anunțat și de Austria, ambele încercând să înăsprească regulile pentru a reduce migrația ilegală.

Negociem în mod confidențial cu diferite state pentru a deschide căi pentru a face posibile din nou deportările în Afganistan. Infractorii violenți ar trebui să fie deportați în mod constant dacă sunt eliberați după o pedeapsă cu închisoarea în Germania. Și vrem să expulzăm și să controlăm permanent amenințările islamiste. Vreau ca poliția federală să sprijine cât mai repede statele federale responsabile de astfel de măsuri, a declarat ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser.

Ministrul a spus că țara a raportat deja despre eforturile corespunzătoare ale Ministerului de Interne la prezentarea noului raport pentru protecția Constituției.

Faeser a adăugat că, în ceea ce privește Afganistanul, există acum contacte cu autoritățile din Uzbekistan și Siria.

Un raport recent al Deutsche Welle notează că un număr tot mai mare de cetățeni germani susțin acum deportarea solicitanților de azil respinși, în timp ce țara își întărește poziția față de migrație. În plus, chiar și în rândul refugiaților, ideea a câștigat oarecare sprijin.

Noi măsuri pentru a gestiona mai bine situația cu migranții ilegali

La începutul acestei săptămâni, poliția germană a returnat o familie afgană care a părăsit Polonia în mod ilegal. Autoritățile din Polonia au considerat decizia drept o încălcare a legii.

Printr-o declarație, serviciul de frontieră polonez a spus că autoritățile germane nu trebuie să ia o astfel de decizie arbitrară.

În acest sens, premierul Donald Tusk a declarat că va discuta cu cancelarul german Olaf Scholz despre acest incident inacceptabil.

Germania introduce măsuri pentru a face țara mai puțin atractivă pentru migranți, după ce țara rămâne printre cele preferate de solicitanții de azil din bloc.

Pe 19 iunie, cancelarul german Olaf Scholz a promis că va gestiona mai bine situația cu migranții ilegali care încearcă să ajungă în țară.

Scholz a spus că țara sa dorește să stabilească parteneriate pentru a gestiona mai bine întoarcerea celor care nu au voie să rămână acolo. El a considerat această problemă drept cea mai mare provocare.

Pentru a ne asigura că nu trebuie să ne descurcăm singuri, trebuie să găsim parteneri în lume care să ne ajute să ne atingem obiectivele, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

În plus, cancelarul a apărat politicile actuale aplicate în Germania pentru controlul migrației ilegale.