Vești neașteptate pentru șoferi, care pot rămâne pe loc fără mașină dacă vor fi prinși sau văzuți făcând așa ceva la volan. Autoritățile sunt extrem de categorice și avertizează că polițiștii vor fi nemiloși, conform Capital.

Anunț important pentru șoferi. Toți cei care sunt prinși că folosesc telefonul mobil la volan vor fi dați jos din mașină. Regula dură se instituie în Italia, țară unde numărul accidentelor ar fi crescut foarte mult din cauza neatenției la volan. ”Nu e doar amendă, dar te oprești cu mașina acolo”, a decretat ministrul italian, Matteo Salvini.

El a spus că pentru folosirea telefonului mobil la volan, a cerut atenție sporită din partea poliției rutiere. Ministrul Matteo Salvini, aflat în vizită în Umbria, a vorbit despre siguranța rutieră.

”O mare parte din accidente provine din cauza distragerii atenției și dacă vă prind polițiștii vorbind sau folosind telefonul mobil veți fi opriți. Nu e vorba că te amendez, dar te oprești cu mașina acolo”, a comentat acesta.

Modificările ar trebui să facă parte din legea siguranței rutiere.

Siguranța la volan, în atenția polițiștilor

”Am prevăzut, de asemenea, ca șoferii începători pentru primii trei ani nu pot conduce mașini puternice, pentru că dacă unuia care are permis de un an îi pui în mână un Lamborghini, un Porsche sau altceva, nu este un lucru inteligent. Va trebui să așteptați”, a mai spus oficialul italian.

Matteo Salvini a ținut să puncteze că proiectul de lege privind siguranța rutieră va fi prezentat până săptămâna viitoare.

”Chiar și în această seară, o persoană depistată pozitiv la alcool și droguri a ucis un băiat pe trecerea de pietoni pe zebră, mai degrabă decât cinci imbecili care au ucis un copil de cinci ani pentru a face o cursă, deci vor exista reglementări de o severitate absolută”, a comentat acesta.

În context, acesta a fost o referire la incidentul de la Roma care a provocat moartea unui băiat de cinci ani și în care a fost implicat grupul de youtuberi ‘TheBorderline’.