Ești în renovări și te-ai gândit să-ți schimbi mobilierul sau caloriferele în casă? Vrei ca locuința ta să aibă un aspect plăcut, primitor, bine proporționat dar nu îți permiți un designer de interior să te ajute? Ai nimerit unde trebuie!

Iată un scurt ghid de achiziții inteligente care să te ajute să-ți alegi una din cele mai importante piese de mobilier din baie: oglinda! Sună bizar, dar cine stă fără oglindă în baie? De la mic la mare, toată familia folosește oglinda în cea mai mare parte a zilei.

Alege stilul oglinzii în funcție de gusturile și preferințele tale, dar trebuie să știi ce le diferențiază.

Stiluri populare de oglinzi

  • Stilul Minimalist

Este stilul decorativ care atrage din ce în ce mai mulți adepți în ultimul timp, ce se caracterizează prin simplitate, forme geometrice bine definite, fără artificii decorative sau culori ieșite din comun, cu ramă simplă sau chiar inexistentă.

  • Stilul ART DECO

La polul opus se află stilul ART DECO. Oglinzile de baie ce aparțin de acest curent sunt mari, impunătoare, cu rame ieșite din comun și culori stridente, cu diferite forme geometrice bizare, care mai de care să-ți ia ochii.

  • Stilul Vintage

Pentru stilul vintage rama joacă un rol mult mai important decât oglinda în sine. Este mare și groasă, cu diferite motive ornamentale, culori interesante, te duce cu gândul la tablourile vechi din camera bunicilor.

  • Stilul Rustic

Deși la prima vedere poate fi confundat cu stilul vintage, cel rustic pune accentul în mod special pe materialele din care este confecționată piesa de mobilier, și anume, lemnul masiv și piatra, cel mai des întâlnite în cabanele de la munte.

  • Stilul Boem

Caracteristice stilului boem sunt culorile pastelate, motivele florale și decorațiunile fine, ramele interesante care se potrivesc cu restul mobilierului din baie.

  • Stilul Clasic

Clasicul va fi întotdeauna apreciat pentru eleganță și simplitate. Culori la alegere, simple, diverse forme cu rame groase din lemn sau MDF. Nu pare departe de stilul minimalist.

Dimensiunea și amplasarea oglinzii de baie

Acum că ți-ai făcut o idee despre gama de stiluri din care îți poți alege oglinda din baie, și cu siguranță te-ai și gândit la ceva anume, hai să trecem la lucruri un pic mai practice. Gândește-te și la dimensiunea oglinzii.

În primul rând, atunci când vrei să o amplasezi, ține cont de înălțimea membrilor familiei tale care se vor privi în oglindă. De asemenea, dimensiunea oglinzii e bine să fie în concordanță cu cea a chiuvetei sau a blatului unde este montată aceasta.

Dacă spațiul îți permite, ia în calcul și montarea mai multor oglinzi mai mari sau mai mici, un mic artificiu care va da impresia unui spațiu și mai generos, precum și mai multă luminozitate. În acest fel baia ta va fi mai odihnitoare și relaxantă.

Forma oglinzii

Dincolo de aspectele legate de stil și design, se află și abordările mai practice cu privire la forma oglinzii. Așadar oglindă simplă sau cu ramă? Cea cu ramă poate părea mai elegantă, însă dacă te raportezi la un buget mai mic, variantă simplă poate fi o alegere mai inteligentă. Oglindă ovală sau rotundă? Asta ține strict de gusturile tale, să știi doar că ambele forme pot fi prinse în același mod, direct pe perete cu dibluri, suspendate cu sfori sau cu lanțuri.

Prețul

Lăsând la o parte orice înseamnă stil și preferințe, orice om își ghidează cumpărăturile în funcție de bugetul de care dispune. Așadar, gândește-te că stilurile mai bombastice cu multe ornamente și rame interesante, te pot costa mai mult. Însă dacă alegi o oglindă mai scumpă care nu aduce nimic în plus față de una mai ieftină, nu faci decât să cazi în plasa unui anumit brand.

Cel mai indicat ar fi să-ți cumperi oglinda online, deși fizic poate părea mai tentant. Te scutește de timpul pierdut prin magazine, iar cele mai multe reduceri și promoții au loc online. Profită de ele! Dacă totuși nu ai niciun impediment de natură financiară, alege să achiziționezi o oglindă la comandă, cu dimensiunea și forma dorită, personalizată băii tale și așa ești sigur că nimeni nu mai are o oglindă de baie ca a ta!

Spor la cumpărături! coral