Venirea pe lume a unui bebeluş este un motiv de fericire fără margini, însă vine la pachet şi cu câteva pregătiri în prealabil. Că totul să meargă lin după naştere, este esenţial să te ocupi din timp de lista de cumpărături pentru bebe. Cu o listă de cumpărături bine pusă la punct va fi uşor să ai totul pregătit şi să te bucuri fără stres de primele clipe cu bebeluşul.

Descoperă mai jos ghidul de cumpărături al viitoarei mămici, cu 7 produse de bază:

Batista bebeluşului

Batista bebeluşului nu trebuie să îţi lipsească din trusa pentru nou-născut. Aceasta te ajută să treci mai uşor peste răcelile bebeluşului, în primele luni de viaţă. Poţi să achiziţionezi batista bebeluşului ca atare sau ca parte dintr-o trusă de îngrijire. Majoritatea truselor de îngrijire pentru bebeluşi includ atât batista bebeluşului, cât şi produse precum pila, peria de păr, seringa pentru lavaj nazal sau periuţa de dinţi.

Hăinuţe şi paturici

Hăinuţele se număra printre principalele achiziţii înainte de venirea pe lume a nou-născutului. Optează pentru hăinuţe din materiale prietenoase cu pielea, precum bumbacul organic sau inul. Pe lângă hăinuţe, adăugă în coşul de cumpărături şi câteva paturici pentru bebeluşi, tot din materiale adecvate pielii sensibile a celor mici.

Scaun pentru maşină şi cărucior

Scaunul pentru maşina nu poate să lipsească de pe lista de cumpărături. Acesta te ajută să transporţi bebeluşul în siguranţă cu maşina. Este esenţial să îl foloseşti de fiecare dată când vă urcaţi în maşină, indiferent de cât de mult sau puţin mergeţi. Optează pentru un model de calitate, care să îi ofere celui mic siguranţă de care are nevoie la drumurile cu maşina.

În afară de scaun de maşină, vei mai avea nevoie bineînţeles şi de cărucior. Dacă îţi doreşti o soluţie care să nu îţi afecteze prea tare bugetul, optează pentru un cărucior 3 în 1 cu scaun auto inclus. Când alegi căruciorul, cauta un model care vine cu geanta de scutece inclusă, deoarece aceasta reprezintă un accesoriu esenţial.

Scutece

Lista de cumpărături pentru nou-născuţi începe deseori cu scutecele. Acestea sunt esenţiale pentru primele luni de viaţă ale celui mic. Asigură-te că ai acasă câteva baxuri de scutece, care să îţi ajungă cel puţin câteva zile după ce vii de la maternitate. Ţine cont de mărimea scutecelor atunci când le achiziţionezi, că acestea să fie potrivite pentru nou-născut.

Suzetă

Suzeta este unul dintre cele mai populare accesorii pentru copii. Adaugă-l pe lista de cumpărături pentru momentele în care cel mic se agită, plânge sau are un disconfort. Suzeta îi ajută pe bebeluşi să se calmeze, în special în situaţiile agitate, precum o călătorie cu avionul. Bineînţeles, suzeta nu e o soluţie infailibilă. Pentru unii copii poate funcţiona, iar pentru alţii nu.

Produse pentru baie

Băiţa se număra printre cele mai importante momente din îngrijirea nou-născuţilor, de aceea trebuie să adaugi pe lista de cumpărături şi produse pentru baie. Începe prin a alege un şampon şi balsam de curăţare, de preferat 2 în 1. Cauta produse cu lista de ingrediente curată, care nu conţin alcool denaturat, uleiuri esenţiale, surfactanti duri sau parfum. Mai apoi, alege şi o cremă sau un balsam calmant, tot cu ingrediente curate, pe care să îl foloseşti pe pielea uscată sau iritată, dacă va fi necesar.

Este o idee bună să alegi produse pentru baie de la branduri în care ai încredere şi cu care rezonezi. Dacă nu ştii ce să alegi, cere sfatul pediatrului sau al medicului dermatolog.

Produse şi accesorii pentru alăptare

Produsele şi accesoriile pentru alăptare nu pot lipsi nici ele de pe lista produselor esenţiale pentru nou-născuţi. Tampoanele şi pompa de san, biberoanele, sterilizatoarele pentru biberoane, pungile pentru stocarea laptelui matern, toate se număra printre produsele esenţiale atunci când aştepţi un copil.

Foloseşte lista de mai sus ca să cumperi uşor toate cele necesare pentru venirea pe lume a copilului, încă din timpul sarcinii.