Un grav accident rutier a avut loc duminică dimineața în comuna Sâncraiu, județul Cluj, pe raza localității Brăișoru, implicând un autoturism și un microbuz. Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru intervenție.

Echipele de pompieri din cadrul Detașamentului Huedin au fost alertate și intervin în prezent la locul accidentului. La fața locului, s-au găsit un microbuz și un autoturism grav avariate, cu două persoane încarcerate în fiecare dintre acestea. Pompierii desfășoară operațiuni de descarcerare și extragere a persoanelor implicate, doi adulți fiind blocați în autovehicule. De asemenea, patru minori sunt evaluați de către echipajele medicale, iar conform primelor evaluări, aceștia se află în stare stabilă. Un elicopter SMURD de la Punctul Aeromedical Jibou a fost mobilizat pentru a sprijini intervenția la fața locului.

Autoritățile de trafic au informat că circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers în zona localității Brăișoru, iar polițiștii se află la fața locului pentru cercetări. Centrul Infotrafic a comunicat că accidentul a avut loc pe DN 1, iar reluarea traficului este estimată după ora 11:00.

În urma intervenției, pompierii au reușit să descarcereze și să extragă doi bărbați, în vârstă de aproximativ 40 și 20 de ani, din autoturismul și microbuzul avariate. Aceștia au fost preluați de către echipajele medicale și transportați la spital în stare stabilă. De asemenea, o femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani și patru copii, cu vârste cuprinse între 7 luni și 11 ani, au fost consultați și transportați la spital pentru investigații și îngrijiri medicale, conform primelor evaluări indicând o stare stabilă a acestora.

coral