Cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu pofta de a ronțăi câte ceva pe parcursul zilei, deși e clar că nu ne este neapărat foame. Din păcate, însă, în multe cazuri alegem gustări nesănătoase, care pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate.

Dacă unul dintre obiectivele dvs. de sănătate este să acordați prioritate sănătății inimii, vă veți întreba, cel mai probabil, ce gustare de după-amiază este o alegere bună, mai ales că specialiștii în cardiologie vorbesc adesea despre importanța minimizării consumului de alimente ultraprocesate.

Dr. Sandhya K. Balaram, MD, PhD, șeful Departamentului de Chirurgie Cardiotoracică de la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital și profesor asociat de Chirurgie Clinică la Weill Cornell Medicine, spune că există o gustare pe care adoră să o consume și pe care o mănâncă regulat: floricelele de porumb.

Care sunt avantajele floricelelor
„Această gustare este bună pentru sănătatea inimii, deoarece este bogată în fibre și are un conținut scăzut de calorii”, explică ea. În timp ce fibrele sunt adesea considerate ca fiind un nutrient foarte important pentru sănătatea intestinului, ceea ce este adevărat, dovezile științifice arată că fibrele sunt importante și pentru sănătatea inimii. O dietă bogată în fibre este asociată cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Fibrele pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL, ceea ce ajută la scăderea riscului de boli de inimă, arată parade.com.

După cum subliniază dr. Balaram, floricelele sunt, de asemenea, sărace în calorii. O cană de floricele de porumb are doar 31 de calorii. Gustările sărace în calorii aduc beneficii pentru sănătatea inimii, deoarece consumul excesiv de calorii poate provoca obezitate, care este un factor de risc pentru bolile de inimă.

Este important să rețineți că nu toate floricelele sunt la fel de sănătoase.

Unele floricele de porumb, în special cele pentru microunde, sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care sunt nocive pentru inima atunci când sunt consumate în exces.

De asemenea, în loc să adăugați sare la floricelele de porumb, luați în considerare adăugarea de condimente și ierburi care sunt legate de beneficiile pentru sănătatea inimii, cum ar fi turmericul, usturoiul, feniculul sau mărarul.

coral