Guvernul a luat decizia de a dubla premiile pentru sportivii români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, conform anunțului făcut vineri de către purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

După ședința de guvern, purtătorul de cuvânt al Guvernului a dezvăluit că, având în vedere anul 2024 ca fiind anul Jocurilor Olimpice de la Paris, Executivul a hotărât să sprijine performanța la cel mai înalt nivel prin dublarea premiilor pentru sportivii calificați la această competiție, conform informațiilor de pe News.ro.

Mihai Constantin a subliniat că până în prezent, 60 de sportivi români s-au calificat în diverse discipline olimpice, iar există perspective reale ca aproximativ 25 de alți sportivi să se alăture delegației României la Paris.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului a specificat că pentru locul întâi, pentru cei care s-au calificat la campionatele mondiale în sporturile olimpice, premiul se va majora la 84.000 de lei, nivelul destinat sportivilor de vârstă senioră.