Pagina de Facebook a unei cunoscute mănăstiri din județul Suceava a fost spartă de hackeri. Infractorii cibernetici au înlocuit postările cu rugăciuni cu poze și filme pentru adulți.

Este vorba despre pagina de facebook a Mănăstirii Dragomirna. Contul nu a putut fi recuperat din mâna infractorilor cibernetici care postează în mod regulat conținut ofensator.

Reprezentanții mănăstirii au fost nevoiți să creeze o nouă pagină oficială, unde i-au informat pe enoriași despre situație și au rugat abonați paginii originale să o raporteze către Facebook pentru a putea fi eliminată.

„Întrucât pagina inițială de Facebook a Mănăstirii Dragomirna a fost preluată de o persoană necunoscută, vom posta aici informații despre evenimentele desfășurate în cadrul mănăstirii noastre. Vă rugăm să ne sprijiniți în raportarea paginii inițiale pentru a reuși să o închidem. Vă mulțumim! Maica Domnului să vă ocrotească, iar Sfântul Duh să-și reverse darurile sale asupra întregii lumi!”, este mesajul postat pe noua pagină de pe Facebook a mănăstirii.

Maicile de la Mănăstirea Dragomirna au mai precizat pentru Monitorul de Suceava că pagina oficială a fost preluată de hackeri în cursul lunii mai, însă doar în ultimele zile au început să apară noile postări. Hackerii au păstrat tot conținutul paginii, cu datele de contact și informațiile oficiale despre mănăstire, însă printre fotografiile și postările cu slujbele religioase au început să posteze filmele erotice.

Mănăstirea Dragomirna a fost construită în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei, situat la 12 km de municipiul Suceava, de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei.