Primarul Emil Boc a discutat cu Comisarul European Mariya Gabriel, la Startup Europe Summit.

Clujul va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene în cadrul programului Europa Digitală.

În întâlnirea bilaterală cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel, Emil Boc a discutat despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării.

Programul Europa Digitală va permite clujenilor, în perioada 2021-2027, să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare.

Primarul a prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe | Europa Digitală.

În întrevedere au discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT.


Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI și Primăria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

coral