Un număr de 52 de salvatori români acţionează, marţi, în Grecia pentru localizarea şi stingerea unui incendiu care se manifestă în proximitatea unui spital din localitatea Alexandroupolis.

„Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat ieri în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene, a ajuns în cursul acestei dimineţi în Grecia şi a fost solicitat, deja, la prima intervenţie. Intervenţia modulului României se derulează sub coordonarea ofiţerului elen de legătură, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis AGERPRES.

Luni, 56 de pompieri, cu zece autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un autocar au plecat spre Grecia în urma solicitării de asistenţă internaţională, în contextul incendiilor de pădure existente în această ţară.

Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20 august, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a precizat IGSU.