Serviciul de presă al Brigăzii 63 din armata ucraineană a difuzat imagini ale unei confruntări în care 10 vehicule blindate rusești au fost distruse dintr-o singură lovitură, forțând trupele ruse să caute disperat scăpare.

coral

În timpul respingerii unui puternic atac mecanizat al trupelor ruse în sectorul Lîman, soldații brigăzilor 60 și 63 au distrus cinci tancuri și cinci vehicule blindate ale infanteriei inamice.

Vehiculele blindate ale invadatorilor au înaintat în coloană spre pozițiile armatei ucrainene, dar au fost învinse cu artilerie și drone. Infanteria, lăsată fără echipamentul de înaintare, a fost decimată.

Pentru atac, armata rusă a implicat cel mai protejat tanc al său, T-90M, care a condus coloana, dar armata ucraineană a reușit să îl distrugă.

Blindatele rușilor au fost echipate cu o cantitate semnificativă de război electronic, ceea ce a îngreunat utilizarea dronelor, dar armata ucraineană a rezolvat această problemă cu ajutorul artileriei, potrivit mil.in.ua.

Lupta a avut loc la trei kilometri est de satul Torske. Inamicul a adunat din nou forțele pentru un alt asalt în acea zonă. Forțele Armate Ruse au făcut mai multe încercări de a pătrunde în timpul zilei, folosind în total zece echipamente cu infanterie.

Trupele ruse de invazie au încearcat activ să împingă apărarea în direcția Terniv și mai la sud în zona Torske timp de câteva zile, dar nu au obținut un succes semnificativ.

Numeroasele asalturi rusești în acest sector, pe lângă brigăzile 60 și 63, sunt reținute și de Brigada 17 Tancuri, Brigada 12 „Azov” și Brigada 45 Artilerie.