Un incendiu a izbucnit la etajul al doilea al Clinicii de Pediatrie III, informează ISU Cluj. Incidentul a afectat camera tehnică și a fost lichidat rapid. Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost alertați de urgență și au intervenit prompt la fața locului. Ca măsură de precauție, 22 de copii, 21 de părinți și 6 cadre medicale s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor.

Din fericire, niciuna dintre persoanele evacuate nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. La intervenție au fost alocate trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară, două echipaje SMURD de terapie intensivă mobilă și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au declarat că incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați, doar în camera tehnică, și a fost lichidat rapid. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Personalul s-a mobilizat exemplar în gestionarea situației de urgență, iar pacienții au fost mutați în siguranță.