Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări „Alimentare cu apă, rezervor și branșamente în localitatea Aghireșu Fabrici, zona Caolina, comuna Aghireșu.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această investiție vizează partea nordică a localității Aghireșu Fabrici, respectiv zona Lacului Laguna Albastră, un obiectiv renumit pentru culoarea deosebită a apei ce a umplut o veche mină de exploatație a caolinului. Aceste lucrări finanțate din banii Consiliului Județean vin în completarea celor deja demarate în alte patru sate ale comunei Aghireșu și aflate extrem de aproape de finalizare”.

Investiția prevede introducerea apei potabile în zona Caolina – Lacul Laguna Albastră, pe o lungime de circa 4 km, pentru mai multe grupuri de case situate de-a lungul a două străzi. În total vor fi realizate 73 de branșamente la imobile. De asemenea, va fi construit și un rezervor de înmagazinare a apei.

În valoare de 818.130 fără TVAlucrările sunt finanțate de Consiliul Județean din fondul ”Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă „Someș” pentru investiții.