Încep lucrările la viitoarea rețea de apă din Panticeu. Investiția de peste 6,2 milioane de lei este finanțată de Consiliul Județean

            Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări privind alimentarea cu apă potabilă a localității Panticeu.

În valoare de 6.212.900 lei, lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul ”Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă pentru derularea de noi investiții.

            „Vestea bună e că, începând din luna ianuarie, în funcție de condițiile meteo, vom începe lucrările la rețeaua de apă din Panticeu. Asta, în contextul în care lucrările la rețeaua de canalizare derulate de Primărie cu ajutorul fondurilor guvernamentale au ajuns la un stadiu de execuție de cca. 90%. Cu siguranță, vom aduce un plus de bunăstare și confort în viața acestor clujeni, iar investițiile noastre vor continua în direcția alimentării cu apă și introducerii canalizării în cât mai multe localități clujene”, a declarat dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Obiectivul de investiții prevede alimentarea cu apă potabilă a localității Panticeu, prin realizarea unei rețele în lungime totală de 16,76 km, cu 285 de branșamente la consumatori. Aceasta se va cupla la conducta de distribuție existentă în localitatea învecinată, Recea Cristur, recent realizată de Compania de Apă „Someș” din fonduri europene. În acest fel, debitul de apă va fi transportat gravitațional până în Panticeu unde, prin intermediul unei stații de pompare, va ajunge la viitorul rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 300 de mc.

Totodată, se impune a fi precizat faptul că nu doar locuitorii centrului de comună vor beneficia de apă în sistem centralizat, ci și cei care locuiesc în cele patru sate aparținătoare, respectiv Cătălina, Cubleșu Someșan, Dârja și Sărata, întrucât, în perioada imediat următoare, Primăria Panticeu va semna contractul de execuție pentru această investiție finanțată din fonduri guvernamentale.