Un preot din Satu Mare, care a murit de Covid-19, a fost înmormântat de altă familie după o încurcătură la morga Spitalului Carei, scrie presasm.ro.

Preotul Ioan Panusciac, care slujea la o biserică din comuna Doba, Satu Mare, a murit în cursul acestei săptămâni, la vârsta de 53 de ani. El avea coronavirus și fusese internat cu pneumonie la Spitalul Carei. Rudele sale au mers vineri să ridice cadavrul, însă a aflat că fusese deja cedat unei alte familii. 

Potrivit managerului spitalului, Elisabeta Racz, eroarea a apărut după ce sistemul de refrigerare de la morgă s-a stricat, iar toate cadavrele au fost scoase până la rezolvarea problemelor. În momentul reintroducerii cadavrelor în frigider, un angajat ar fi încurcat etichetele.

În cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la morga Spitalului Carei pentru recunoașterea bunicii sale decedate și a spus că va trimite ulterior o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul. Cum între timp etichetele au fost inversate, firma de pompe funebre a primit cadavrul preotului, în loc de cel al femeii.

Vineri dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Rudele preotului au descoperit că acesta a și fost îngropat în cursul zilei de joi.