Ion Ţiriac a declarat că Simona Halep a comis o singură greșeală şi a fost prea dependentă de echipa sa.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat pe site-ul său oficial că o va audia pe jucătoarea română de tenis Simona Halep în perioada 7-9 februarie în procesul acesteia împotriva Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului.

Ion Țiriac întervine în scandalul Simonei Halep cu dopajul din tenis: „Nu totul este alb sau negru. Dar pot jura cu mâna pe Biblie”

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne în data de 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.

Simona Halep a fost ţinută astfel un an şi jumătate în afara tenisului, ceea ce este “ca o pedeapsă cu moartea”, susșine Ion Țiriac.

“Dopajul nu este o problemă de sport, este una socială. Trebuie să fie rezolvată în primul rând de politicieni. În ceea ce o priveşte pe Halep, vă rog, lăsaţi… O cunosc puţin pe Halep. O jucătoare de tenis în vârstă de 32 de ani care are vineri rezultat negativ, iar luni are rezultat pozitiv, cu 0.02 dintr-o substanţă care este sau nu este…

Şi aşteaptă de un an şi jumătate să vadă ce este? Invenții. Cine acoperă ce?

Halep a făcut o singură greşeală. În momentul în care cineva spune ceva ea trebuie să zică: Nu vorbiţi cu mine, vorbiţi cu echipa mea. Nu totul este alb sau negru. Dar pot jura cu mâna pe Biblie că, din când în când, este incorect, nedrept şi ilegal ce fac ei”, a spus Ţiriac.

Urmează procesul Simonei Halep la TAS

El a amintit de cazul Andreea Răducan, de la Jocurile Olimpice din 2000, şi a adăugat: “Acum Simona trebuie să meargă la TAS. Simona a fost prea ataşată de echipă. Dar este regretabil şi este aproape sacrificiul vieţii ei.

A ţine pe cineva de 33 de ani în afara tenisului timp de un an şi jumătate este ca o pedeapsă cu moartea. Se antrenează în fiecare zi. Dar este total nedrept”, a declarat Ion Țiriac pentru Euronews.