Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Președinta Comisiei Europene participă în această perioadă la congresul PPE, unde va fi confirmată pentru a candida pentru un nou mandat.

Președintele Iohannis a transmis că a avut discuții aprofundate cu Ursula von der Leyen despre cele mai importante subiecte europene, cu accent pe alegerile europarlamentare.

Am avut discuții aprofundate pe cele mai importante subiecte europene, cu accent pe #EUelections2024. Am convenit că menținerea unității și solidarității noastre este cheia pentru viitoarea arhitectură instituțională, a scris Iohannis pe X.

Glad to meet @EU_Commission President Ursula @vonderleyen at #CotroceniPalace. We had in-depth discussions on the most important European topics, with emphasis on #EUelections2024. We agreed that maintaining our unity & solidarity for the future institutional architecture is key. pic.twitter.com/Ic6ty4gew7

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) March 6, 2024

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la începutul lunii februarie că o susține pe Ursula von der Leyen pentru al doilea mandat de șefă a Comisiei Europene.

Sunt încrezător în capacitatea ei de a consolida unitatea și influența strategică a UE, găsind soluții fiabile pentru toate statele membre ale UE și pentru toți cetățenii, a spus Iohannis într-o postare pe X.

Ursula von der Leyen, al doilea mandat la șefia Comisiei Europene
Liderii celui mai mare partid european, Partidul Popularilor Europeni, se reunesc zilele acestea la București.

Pe parcursul celor două zile, vor fi discuții despre alegerile europarlamentare și despre viitorul Uniunii Europene. Totodată, va fi validată și Ursula von der Layen drept candidat pentru șefia Comisiei Europene.

Săptămâna aceasta, Europa își dă întâlnire în România. În perioada 6 – 7 martie, noi, Partidul Național Liberal, găzduim, la București, Congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană, a transmis europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Marți seară, adunarea politică a PPE a validat înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului partidului la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. coral