Un candidat la funcția de primar al Municipiului Cluj-Napoca, Fițiu Avram, din partea PMP, a propus un proiect prin care să facă din acesta un oraș mai verde, și în același timp să “doteze” 1000 de balcoane de bloc cu ghivece în care proprietarii să crească plante condimentare și legume. Numărul de apartamente verzi este unul dintre indicatorii ceruți de Comisia Europeană pentru a te califica la titlul de ,,Capitală europeană verde”. Un astfel de proiect, susține candidatul PMP, va fi unul de înverzire și de înfrumusețare a orașului, dar care vine la pachet și cu beneficii practice, cum ar fi faptul că proprietarii acestor apartamente vor putea să-și procure legume proaspete sau plante condimentare din propria locuință.

În ce fel o să fie aceste 1000 de balcoane transformate în culturi urbane în folosul celorlați cetățeni care nu reușesc să se numere printre cei 1000 de beneficiari ai viitoarelor balcoane verzi? Scopul acestor proiecte de înverzire susținute de către candidatul PMP este să răspândească un comportament ecologist în rândul clujenilor, cu mai multă atenție pentru mediu și sănătatea lor. Astfel, doritorii acestei transformări vor putea să își amenajeze balcoanele în culturi de legume și în afara proiectului ,,1000 de balcoane verzi”.

Profesorul Fițiu Avram susține că o astfel de inițiativă va conduce inclusiv la formarea unei conexiuni între oameni și hrana lor, și le va da posibilitatea să se bucure de un nivel de autonomie în ceea ce privește producerea propriilor legume sau plante condimentare.

 Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020

coral