Un cetățean la o vârstă respectabilă se dedă la lucruri mai puțin respectabile pe un autobuz CTP din orașul comoară Cluj-Napoca. Cerșitul a mai evoluat o treaptă: se face cu scaun, dar nu la cap. 

A fost aglomerație mare pe linia 24B joi la amiază. Linia care leagă un mall de celălalt e preferată cerșetori. Oameni mulți, oameni care probabil stau mai bine cu finanțele, iar metodele pe care le aplică cerșetorii devin tot mai surprinzătoare. 

Ai urcat în autobuz, iar la un moment dat se face zarvă în spatele tău. Ce-ți aud urechile? ”Domnule nu-ți e rușine. Cum îți permiți să lovești fata, ia dă-te jos imediat!!! Om în toată firea la cerșit și mai dai în oameni? Ce dacă nu vrea să îți dea bani! Rușine să-ți fie!”

Iar pe lângă tine trece un bărbat care are în jur de 60 și ceva de ani, cu pălărie și cu un mesaj într-o folie. Nu apuci să vezi exact ce scrie, dar îl vezi cum merge în special la fetele tinere și le bagă foaia ostentativ sub nas, iar apoi le altoiește bine cu ea, dacă fetele vor să fie lăsate în pace și nu pun mâna pe portofel ca să îl ”cinstească” pe bătrân. 

Omul face asta ptimp de câteva stații, iar apoi îi urcă concurența. Acum sunt doi bărbați la cerșit și la hărțuit femei pe liniile CTP. Cel din urmă e un tânăr în putere, fără nicio altă problemă decât aceea că e murdar și desculț (la intimidare), iar oamenii îl apostrofează să meargă la muncă. Dar omul și-a făcut traseul până la capătul autobuzului și s-a dar jos la următoarea stație, conform zcj.ro

Între timp șoferul a sesizat situațiile. În stația din Piața Mărăști a mers să îl escorteze pe bătrân afară din autobuz amenințând cu poliția. Când cerșetorul agresor s-a dat jos, observi că acesta avea chiar și un scaun!!!! personal pe care și-l instalase în autobuzul 24B.