Vor fi mereu printre cele mai amuzante și distractive lucruri pe care îți va plăcea să le faci cu micuțul tău, iar această listă de activități pentru copii între 2 și 3 ani, pe care am pregătit-o special pentru tine, va deveni, fără îndoială, asul tău din mânecă, pentru că nu numai că îl vor face să râdă, să învețe și să se bucure, dar vor întări și legătura dintre voi doi.

Așadar, haideți să ne apucăm de treabă, să cunoaștem preferatele noastre când vine vorba de jocuri pentru copii de 2 până la 3 ani:

  1. Confecționarea de figurine din plastilină:

Alegeți o temă de joacă, cum ar fi mâncarea (orice fel de mâncare), natura (flori, copaci) sau animalele. Modelați figurile împreună și veți realiza elemente din plastilină pe care micuțul tău le va adora. În plus, manipulând plastilina și modelând-o, îi veți stimula motricitatea fină și creativitatea, astfel încât, după un timp, precizia și acuratețea lor vor crește considerabil. Este unul dintre cele mai distractive jocuri copii de 3 ani sau mai mici.

  1. Ghiciți jucăria:

Pentru a juca această activitate, alegeți trei sau patru jucării pe care micuțul dvs. le cunoaște bine, înfășurați-le în hârtie și lipiți-le cu bandă adezivă. Asigurați-vă că conturul formelor este ușor de văzut sau de simțit. Provocați-l pe cel mic să ghicească care dintre jucăriile sale este ascunsă în spatele hârtiei și, odată ce a ales un răspuns, lăsați-l să o rupă și să descopere ce era ascuns în spatele ei.

  1. Gustați fructe și legume:

Vreți ca cel mic să se distreze și în același timp să învețe să mănânce sănătos? Gustarea fructelor și legumelor pentru a le descoperi aromele este una dintre cele mai benefice activități în aceste scopuri. Pregătiți-vă să vă distrați și, când terminați, nu va trebui decât să curățați urmele a ceea ce cu siguranță a fost un joc distractiv pentru amândoi.

Dați-i să guste din banane, mere, pere sau orice alt fruct și legume la alegere. S-ar putea, contrar a ceea ce mulți spun și cred, să ajungă să iubească broccoli și morcovii.

  1. Creați un tub sonor:

Sunetele sunt un alt element pe care micuțul dvs va adora să îl exploreze. Tot ce aveți nevoie este un cilindru de plastic sau cartonul de la o rolă lungă de prosoape de bucătărie. Fixați un capăt sigilându-l cu bandă adezivă, iar la celălalt capăt introduceți materialul care va genera sunetul. Poate fi orez, boabe, pietricele, nasturi sau orice altceva la care vă puteți gândi.

Acoperiți capătul și lăsați-l pe cel mic să o scuture aproape de ureche. Diferența mare dintre unul și celălalt îi va atrage atenția și îl va încuraja să încerce sunete diferite. Își va dezvolta abilitățile de ascultare și poate veți descoperi că aveți un rockstar în familie.

  1. Asamblați puzzle-uri:

Există puzzle-uri potrivite pentru toate vârstele, așa că nu putea lipsi din conglomeratul nostru de activități și jocuri pentru copii de 3 ani sau mai mici. Achiziționând un puzzle și completându-l împreună cu micuțul dvs, veți stimula foarte favorabil dezvoltarea abilităților sale cognitive și de raționament. Veți avea parte de un moment deosebit, iar rezultatul va fi întotdeauna convingător.

  1. Cereți-i să vă facă un comision:

Știm că vă veți dori ca micuții dvs să învețe de timpuriu să fie independenți. Una dintre cele mai eficiente, productive și distractive metode este să vă jucați cu ei pentru a le cere să facă un comision. Pentru a face acest lucru, plasați diferite obiecte în locuri strategice din casa voastră. Rugați copilul să le caute acolo unde se află și să vi le aducă, întotdeauna ca pe un joc.

Acest lucru îi va crea micuțului dvs un sentiment de responsabilitate, disciplină și satisfacția de a primi o recompensă (recunoașterea dvs) după ce a îndeplinit cu succes o sarcină.

Iată, deci că există activități și jocuri pentru copii de 3 ani sau mai mici care vă pot ajuta atât la petrecerea timpului liber cu cei mici, cât și la procesul de învățare al acestora. Multe jocuri pentru copii enumerate în această listă nici măcar nu ar trebui să vă coste prea mult.

Acum, tot ce rămâne este să vă bucurați de aceste momente de neuitat pe care le veți prețui pentru totdeauna, pentru că știm că vă doriți să fiți alături de micuțul dumneavoastră, oferindu-i tot ce are nevoie pentru a fi fericit și pentru a-l sprijini în dezvoltarea motrică.