O tentativă de omor șoca opinia publică la sfârșitul săptămânii trecute, când o femeie de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu un cuțit de un tânăr de 17 ani și înjunghiată în gât, în fața magazinului Profi de pe strada Dunării, aparent fără niciun motiv.

Cazul a ajuns intens mediatizat, însă ceea ce este puțin știut este faptul că întreaga scenă putea fi evitată dacă cei responsabili își făceau treaba. Cotidianul Bună Ziua Cluj vă prezintă, în exclusivitate, cum pilele, relațiile de afaceri, și importanța unui nume contează mult mai mult decât siguranța publică, atunci când făptuitorul poartă un nume iar la Cluj, orașul de 5 stele, nimic nu contează mai mult.

Un viitor criminal, lăsat în libertate

Tânărul care a încercat să-i curme viața femeii de 33 de ani aflate la cumpărături, din simplă distracție, este nimeni altul decât David Delcea, un puști psihopat care dă toate semnele că se pregătește pentru o carietă de criminal în serie.

În urmă cu mai bine de un an, în luna februarie a anului 2020, psihopatul Davil Delcea se înscria pe un grup de protecția animalelor din Cluj și solicita un pui de pisică drept donație.

Același David Delcea, odată primită biata ființă, o filma în timp ce o tortura și trimitea clipul video persoanei de la care a obținut pisica, precum și altor membri ai grupului de facebook, din simplu amuzament.

Din video-ul prea crud pentru a putea fi descris în totalitate, arătăm doar faptul că se poate observa cum personajul în cauză îi scoate pisicii ochii cu o furculiță, după care o chinuie minute bune până când bietul animal își dă duhul.  Pe cât de șocant pare, “incidentul” cu pisica urma să fie doar începutul.

I-a dat o cărămidă în cap unei bătrâne pe stradă dar a scăpat basma curată

La doar o zi de la torturarea animalului neajutorat, setea de sânge a criminalului David Delcea ieșea din nou la suprafață, de această dată psihopatul alegându-și o victimă umană. În concret, acesta, aflându-se pe o stradă întunecată, a lovit, pe la spate, o femeie în vârstă, direct cu o cărămidă în cap.

„La data de 2 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ospătăriei cu Calea Mănăştur, a fost lovită cu un obiect dur, respectiv o cărămidă, de către o persoană necunoscută. 

În cauză polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, arăta la acel moment IPJ Cluj.

După cum se poate observa, lovirea unei persoane în vârstă, de la spate, cu un obiect vulnerant apt să producă moartea, adică o cărămidă, într-o zonă vitală, și anume în zona capului, în opinia anchetatorilor nu constituie tentativă la infracțiunea de omor ci infracțiunea de lovire sau alte violențe, deci nici măcar vătămare corporală.

De menționat este și faptul că, potrivit surselor Bună Ziua Cluj, victima primei agresiuni are și ea legături în lumea medicală, fiind fostă medic actualmente pensionară, motiv pentru care, probabil, a ales să nu depună plângere.

Lăsat în libertate de judecători, niciu dosar penal nu este pe rol

În urma celor două infraciuni cu violență comisă la scurt timp distanță, orice cetățean “normal” ar fi fost cel puțin reținut inițial pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv. Cu toate acestea, datorită numelui pe care îl poartă, David Delcea a fost doar supus măsurii internării medicale, pentru că este “bolnav”, măsură care de altfel oricum a fost revocată.

“În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de intimatul D.D.prin reprezentanţi legali D.C. şi D.E. I., împotriva încheierii penale nr. 543/15.04.2021 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desfiinţează în întregime şi, soluţionând cauza: În baza art. 246 alin. 13 din Codul de procedură penală respinge cererea de confirmare a măsurii de siguranţă a internării medicale, luată în mod provizoriu prin Încheierea penală nr. 34/12.02.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca faţă de numitul D.D. Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorii a internării medicale luate faţă de numitul D.D. cu măsura de siguranţă a obligării la tratament medical prev. de art. 109 din Codul penal până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.05.2021 ”, decideau magistrații Tribunalului Cluj.

De menționat este și faptul că, desi aparent cercetat pentru două infracțiuni, pentru niciuna dintre ele nu a fost încă trimis în judecată, dosarele fiind încă doar în faza de urmărire penală.

De asemenea, ne întrebăm ce trebuie să se mai întâmple, câte victime mai trebuie să sufere acte de violență din partea acestui psihopat pentru ca autoritățile să recunoască faptul că au de-a face cu un viitor criminal?

Între timp, femeia înjunghiată a fost la un pas de moarte după ce cuțitul cu care a fost înjunghiată în zona gâtului i-a străpuns traheea și a trecut la 2 mm de carotidă. Potrivit Foaia Transilvană, aceasta a suferit o intervenție chirurgicală și a fost detubată recent, fiind acum stabilă și în afara oricărui pericol. Ea este internată pe secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.