Maia Sandu este noul președinte al Republicii Moldova! Politicianul prorus Igor Dodon devine, astfel, istorie. La aflarea rezultatelor alegerilor, noul conducător de peste graniță a avut un mesaj cheie.

Maia Sandu este noul președinte al Republicii Moldova! Lider al formaţiunii proeuropene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), acesta se află pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău.

Maia Sandu a obţinut 57,42% din voturi, iar preşedintele în funcţie, Igor Dodon, un politician prorus, 42,58%, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după procesarea a peste 99,11% din buletinele de vot.

Maia Sandu a dat lovitura în Diaspora, unde a câștigat detașat. După numărarea a 91,35 la sută din voturi Maia Sandu – 92,80%, iar Igor Dodon – 7,20%.

Prezenţa la urne în turul doi al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova a fost de 52,74%, respectiv 1,64 milioane de alegători.

„Cea mai frumoasă echipă politică pe care a avut-o Republica Moldova. Avem foarte mult de muncit pentru a pune în practică ceea ce am promis. O să construim pas cu pas țara pe care am promis-o. Prima sarcină este să unim societatea pentru lucrurile comune, pe cei care au votat astăzi și pe cei care nu au ieșit la vot”, a declarat Maia Sandu, duminică seară, la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)

După aflarea veștii că are un avans semnificativ în fața contracandidatului său, Igor Dodon, Maia Sandu a declarat că principalele obiective ale viitorului său mandat sunt respectarea valorilor de democratice și îmbunătățirea relațiilor cu România și Uniunea Europeană.

„Sunt optimistă, dar așteptăm rezultatele finale, sunt recunoscătoare oamenilor care au ieșit la vot. Ne bucurăm că oamenii cred în democrație. Sunt optimistă că vom avea un rezultat bun, așa încât să punem Republica Moldova pe calea cea dreaptă. Dorim să înbunătățim condițiile de viață pentru cetățenii din Republica Moldova și să creăm oportunități ca cei plecați să se întoarcă acasă, Voi căuta soluții pentru alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să restabilim bunele relații cu România, Ucraina, Uniunea Europeană”, a declarat favorita la alegerile prezidentiale din Republica Moldova.

coral