Copiii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.Mamele minore care merg la şcoală primesc o bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat, la o dezbatere privind abandonul şcolar, că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.
Ministrul a precizat că nu este o formă de încurajare a creşterii numărului mamelor minore, ci o măsură de prevenire a separării mamei de copil.

„Am auzit şi acest aspect, chiar din partea liceenilor «sunt unele colege care au spus că o să încerce să fie mame pentru că primesc bursă». Nu, vor primi bursă doar cele care vor merge la şcoală. De ce? Încercăm să prevenim separarea copilului de mamă. Încercăm să le ajutăm pe aceste minore care au ajuns în această situaţie şi care trebuie de acum să-şi ia viaţa în piept, în mâini, nu doar viaţa lor, ci şi viaţa copilului pe care sau copiilor, poate sunt şi cazuri de gemeni, pe care ele le-au i-au adus pe lume. Deci această bursă se primeşte numai în situaţia în care ele participă la şcoală şi da, au şi prioritate copiii acestora pentru locuri la creşă şi la grădiniţă”, a declarat ministrul.