Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi la începutul ședinței de Guvern că produsul intern brut al țării a crescut simțitor anul trecut, aceasta fiind ,,dovada cea mai bună că stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie.” De asemenea, șeful Guvernului a vorbit și despre scăderea inflației.

Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei în luna martie la 6,6% de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile corecte. Şi, în continuare, vom lua măsurile necesare, astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent, aşa cum am promis, fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru creşterea nivelului de trai”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a vorbit și despre creșterea PIB-ului în 2024.

Așa am reușit să ducem, în premieră, Produsul Intern Brut al țării la peste 1600 de miliarde de lei anul trecut. Iar în 2024 vom trece de 1700 de miliarde! Acesta este efectul investițiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură, a declarat Ciolacu.

Șeful executivului a mai declarat că în cadrul ședinței de astăzi urmează să fie aprobate și alte proiecte majore.

Modernizăm coridorul feroviar Craiova-Turnu Severin-Caransebeș, proiect de 20 de miliarde de lei! Pe zona rutieră, investim 9 miliarde de lei și continuăm Autostrada 7 în Moldova pe segmentul Pașcani-Suceava! Fiecare kilometru nou construit are un efect concret în viața românilor: înseamnă afaceri care cresc, produc profit și oferă noi locuri de muncă plătite corect, a mai spus premierul.

 

coral