Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în ipoteza în care PNL decide să se retragă din coaliția de guvernare, va prezenta demisia din funcția de prim-ministru.

„Nu vorbim despre o rupere a coaliției sau căderea guvernului. Însă, dacă această coaliție se destramă, vă asigur că acest proiect politic la care am aderat atât eu, cât și colegii mei într-un moment critic pentru România – să nu uităm ce situație era acum doi ani de zile – într-o discuție directă între mine și președintele Nicolae Ciucă… Fără îndoială, dacă cineva părăsește această coaliție, voi renunța la mandatul meu, fără ezitare”, a subliniat Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă va demisiona din postura de prim-ministru în cazul în care PNL iese din coaliție, Ciolacu a confirmat categoric.

„Nu mă tem de provocări, la fel cum nu m-am temut în aceste cinci luni, iar cred că am demonstrat acest lucru. Dar vorbim despre o construcție politică. Atunci când unul dintre parteneri decide să părăsească guvernarea, este firesc ca prim-ministrul să-și încheie mandatul și să-l predea președintelui. Ne întoarcem la oameni, aceștia au întotdeauna ultimul cuvânt și nu mai este loc de discuții. Nu suntem primii și nici ultimii care vor avea alegeri anticipate”, a adăugat Ciolacu.