News Flash:

Matematica, mai ușor de învățat de elevii nevăzători sau cu vedere slabă din Cluj

10 Octombrie 2019
818 Vizualizari | 0 Comentarii
Scoala

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean, este beneficiarul unui proiect inedit ce vizează crearea unor modalități eficiente de predare și de învățare a noțiunilor matematice, în special a geometriei, pentru elevii cu vedere slabă și nevăzători. Proiectul „Fleximodels” oferă tinerilor cu deficiențe de vedere, în același timp, șansa de a performa și de a obține rezultate remarcabile în acest domeniu.

Până în momentul de față tinerii cu deficiențe de vedere întâmpinau o serie de probleme privind studierea acestei discipline exacte, fiindu-le dificil să își însușească noțiuni abstracte.

Astfel, pachetul Fleximodels este format din 10 module distincte. Fiecare modul conține carduri sau planșe în sistemul Braille și scriere obișnuită cu caractere mărite, formule matematice în Braille, precum și grafice și figuri geometrice în relief, oferind posibilitatea de a fi percepute simultan de către nevăzători sau slab văzători. De asemenea, corpurile geometrice pot fi create din segmente tactile care se îmbină pe o placă de construcție. Această tehnică permite atât perceperea corpului geometric în ansamblu cât și intuirea părților componente ale acestuia, respectiv muchii, laturi, fețe, vârfuri.

Alte elemente didactice interactive din pachete conțin planșe sau obiecte special concepute pentru aprofundarea unei noțiuni matematice specifice. De exemplu, Teorema lui Pitagora poate fi aprofundată prin utilizarea unor seturi de cuburi magnetice de diferite culori.

Implementarea proiectului este realizată de către Asociația Regio din Transilvania.

Mulțumim, pe această cale, Kaufland România pentru finanțarea proiectului și pentru facilitarea accesului elevilor cu dizabilități la o educație de calitate!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

72211615_2470618143051786_5672977982071767040_o
matematica invatare elevi nevazatori vedere slaba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 22 queries | Mysql time :0.051315 (s)