Omicron se raspandeste rapid, ceea ce duce la mai multe restrictii si temeri de blocare. In timp ce oamenii de stiinta inca lucreaza pentru a intelege varianta super mutanta Covid, cercetarile au aratat ca simptomele sunt diferite de cele Delta.

Expertii au dezvaluit acum ca simptomele noii variante de coronavirus sunt diferite de celelalte variante cunoscute, cum ar fi Delta, care anterior era dominanta.

Un raport recent al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a constatat ca 89% dintre cei infectati cu Omicron au toti acelasi semn „initial” de a fi infectati cuaceasta varianta.

Oamenii de stiinta au raportat ca cei care au fost testati pozitiv cu varianta au tuse uscata si „senzatia de zgarieturi in gat”. Unele dintre celelalte simptome timpurii includ oboseala, congestia sau rinoreea, scrie Mirror.com.

Simptomele Omicron difera de simptomele traditionale Covid observate pana acum.

Cele mai frecvente simptome ale Covid sunt o temperatura ridicata, o tuse noua si continua sau o pierdere/schimbare a simtului gustului sau a mirosului, potrivit NHS scrie .

Medicul sud-african Angelique Coetzee, care a tras primul semnal de alarma pe Omicron, a dezvaluit anterior ca unii pacienti – in special cei care nu sunt vaccinati – prezinta unele simptome intense, inclusiv dureri de cap si dureri musculare (mialgie).

Desi simptomele variantei Omicron s-au dovedit a fi mai usoare pana acum, exista temeri ca este mai transmisibila, precum si ingrijorari cu privire la posibilitatea de a evita imunitatea de la vaccinuri sau de la infectia anterioara.

Oricine suspecteaza ca are Covid ar trebui sa faca un test si sa se autoizoleze.

Daca credeti ca aveti Covid, indiferent daca este Omicron sau o alta varianta, faceti un test si apoi izolati-va timp de cel putin 10 zile daca este pozitiv.

Conform ghidului Gov.uk, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca aveti simptome de Covid este sa ramaneti acasa. Site-ul web afirma: „Ar trebui sa faceti un test PCR cat mai curand posibil. Daca acest rezultat al testului PCR este pozitiv, trebuie sa continuati sa va autoizolati”. coral