Se apropie mini-vacanța de 1 Mai și mulți părinți vor porni în căutarea unei aventuri, împreună cu copiii lor, în diverse locuri din natură. Dacă la un moment dat constați că micuțul sau micuța ta s-a îndepărtat și nu o mai reperezi, reține cum metoda „privește cu voce tare” te ajută să-și găsești rapid copilul, prin descrierea cu voce tare a caracteristicilor micuțului pierdut.

Pierderea copilului într-un loc aglomerat este una dintre cele mai recurente temeri ale oricărui părinte. Este nevoie doar de o clipă de distragere a atenției și chiar și cea mai vigilentă mamă sau cel mai vigilent tată se poate trezi că își pierde din vedere copilul în mijlocul atâtor alte persoane, împrejurare care generează adesea panică și reacții lipsite de strălucire.

Este ceea ce i s-a întâmplat în urmă cu aproximativ un an lui Krista P. fotograf de nunți și recenzent de cărți de hobby, care se afla împreună cu cei doi copii ai săi în zona mare de joacă a unui muzeu din Ohio (SUA), când și-a dat seama că nu o mai găsește pe cea mai mică, Lily, în vârstă de trei ani.

Totuși, după ce a strigat instinctiv numele fiicei sale în mulțime, Krista a încercat să recapete controlul situației și, amintindu-și de un videoclip pe care îl văzuse pe TikTok, a încercat să folosească tehnica Looking Loudly.

Ce este și cum funcționează metoda ‘privește cu voce tare’

Astfel, femeia a început să descrie hainele micuței Lily în gura mare, enumerând cele mai evidente detalii pentru a facilita identificarea ei. „Am încetat să o mai strig pe nume pe fiica mea și am început să țip: fetiță, tricou roz Minnie… Sunt sigură că oamenii au crezut la început că sunt puțin nebună”, a povestit ulterior Krista pe profilurile sale de socializare. „Probabil că ar fi trebuit să spun vârsta ei sau culoarea părului, dar acestea au fost primele lucruri care mi-au venit în minte”.

Strategia a funcționat perfect. În câteva secunde, ceilalți părinți prezenți s-au alăturat și ei căutării, repetând cu voce tare descrierea pe care o făcea Krista, iar în câteva minute fetița a fost localizată și returnată mamei sale.

Afacerea a transformat metoda ‘privește cu voce tare’ – Looking Loudly într-un mic trend timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, utilitatea acestei stratageme ar putea salva multe suferințe pentru mamele și tații care se află în căutarea unui copil într-un parc, într-un supermarket sau într-un loc aglomerat.

În astfel de momente, este într-adevăr foarte important să nu te lași copleșit de frică și să acționezi cu luciditate, reducând cât mai mult posibil timpul de identificare a copilului pierdut. În acest sens, răspândirea cu voce tare a principalelor caracteristici ale copilului este mult mai eficientă decât strigarea numelui unui străin într-o mulțime zgomotoasă: auzind descrierea, ceilalți prezenți vor înțelege imediat ce se întâmplă și îl pot ajuta pe părinte în căutare.

  coral