Isterie înainte de Untold, festivalul care blochează orașul și îl parfumează cu mai multe mirosuri decât ar trebui. Precum de Crăciun, este acea perioadă a anului când… Păi, vedeți voi, chit că plouă, e soare, ninge, vine o nenorocire, orice, prețurile cresc și te ard la buzunar până și companiile de ridesharing la care le cunoaștem prețurile.

Am dat o geană pe un site de rezervări online pentru perioada în care se desfățoară Bubuiala în Cluj și putem concluziona că nu-i prost ăla care cere, iar cel care dă are banii.

Pe un weekend la Cluj, la prețurile astea, e musai și imperios necesar să ai la tine 10.000 de euro. Dacă vrei să mănânci în oraș sau să bei niște berule de la vendorii din festival, hai, să zicem… 11.500.

 

Poftiți și vă minunați, noi am găsit cele mai mari prețuri de până acum pe booking, sperăm că nu am trecut peste altele. De menționat: Între 2000 și 4000 de euro per cazare sunt majoritatea celor selectate. Câteva iasă din peisaj…

 

YMMU APARTHOTEL se află aproape de festival, la 1,5 kilometri de Piața Unirii. Pentru o persoană am găsit un dormitor, living, baie, 2 paturi, canapea și un dublu mare pentru patru zile costă 34.000 de lei, adică 6882 euro. Cam cât costă burgerul Cristiano Ronaldo de la Transilvania Steak House, o altă prosteală pe față, că da de agață vreun bogătan care bagă mâna în buzunar și nu simte că-i tras pe față.

Un apartament din ansamblul Park Lake, lângă Iulius Mall, face, pentru patru nopți de cazare, nu mai mult sau mai puțin de 38.000 de lei, peste 7.500 de euro. De noaptea minții, că ți se sperie gândul, prețul afișat acum este cel REDUS cu 20%, inițial fiind vorba de 47.520 de lei.

Un apartament în Gruia, pe același criteriu, ne poate costa 23,265 de lei, dar aici ai 3 dormitoare, 2 livinguri, 2 băi și bucătărie, un spațiu util de 115 metri pătrați, destul cât să muți vreo 15 petrecăreți la tine și să umfli niște sute de euro de la fiecare, să-ți scoți din bani.

Stați puțin, deschideți ochii bine: La Aparthotel ai un pat într-un dormitor, 2 băi, bucătărie și plătești pe noapte aproape 5500 de lei, adică 1100 de euro pe noapte. Știți câte locuri mai sunt? Unul singur pe booking.ro.

Sursa: Ziar de Cluj

foto: Digi24.ro