Platforma de socializare X (fosta Twitter) plănuiește să înceapă să perceapă tuturor noilor utilizatori o „mică taxă” pentru a interacționa cu postările, a declarat Elon Musk, conform News.ro.

Șeful Tesla și Space X a declarat că taxarea noilor utilizatori pentru a posta, a da like și a răspunde este „singura modalitate” de a opri conturile false sau robotizate de pe platformă. Într-un alt răspuns la un alt cont care a pus sub semnul întrebării această abordare, Musk a spus că taxa ar putea fi în vigoare doar pentru primele trei luni după ce un nou utilizator se alătură platformei.

„Din nefericire, o taxă mică pentru accesul noilor utilizatori la reacții este singura modalitate de a reduce atacul necruțător al roboților”, a spus el.

Anul trecut, X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a lansat un program pilot în Noua Zeelandă și în Filipine, prin care noii utilizatori trebuiau să plătească un abonament de un dolar pe an pentru a avea acces la funcții cheie, notează PA Media. Comentariile lui Musk sugerează că acest proces va fi acum introdus pe scară mai largă.

Miliardarul a declarat că eradicarea conturilor false și a celor de tip bot a fost o prioritate cheie pentru el atunci când a preluat platforma, la sfârșitul anului 2022. Cu toate acestea, mulți utilizatori au raportat de atunci că au observat o creștere a conținutului spam, în parte din cauza reducerilor substanțiale de personal efectuate de Musk, inclusiv a echipei de moderare a conținutului firmei.