Milionarul clujean Dorin Bob a facut pana acum zeci de milioane de euro numai din afaceri complicate, la limita legii sau tragand de lege ca de un elastic, inghesuind oameni aflati la nevoie sau profitand de necazurile lor, calcand peste cadavre si morminte (la propriu), creandu-si o aura de geniu al complicatiilor si „combinatiilor” riscante din care (parea ca) a iesit mereu castigator, arată Ziar de Cluj.

Dar s-a ars cu Mihai Chezan, cel cu afacerea Tower, cu care Bob s-a asociat gandindu-se sa ii dea „americanului” o teapa. In fapt, Bob a patit-o de doua ori. O data pentru ca Chezan este azi un om fara de pata in privinta Justitiei romanesti, caci a fost achitat de judecatori pentru teapa Tower, dar asta si cu largul concurs al lui Bob care, hahahaha, i-a rezolvat lui Chezan litigiile cu oamenii tepuiti si stergand astfel orice alta urma de culpa penala.

Orbit de potentialul refacerii proiectului Tower si al extinderii lui, caci ar fi putut sa isi ia multe zeci de milioane daca ii reusea, Bob si-a asumat contractual in fata lui Chezan niste chestii imposibile din punct de vedere financiar si logistic, pe care nu le-a respectat. Ba inca, asa cum arata  decizia Curtii de Arbitraj Comercial International, Chezan i-a oferit lui Bob in mai multe randuri pasuiri la termenele nerespectate.

In lupta juridica, Chezan l-a facut pe Bob ca la Nufarul, caci intelegerea semnata intre parti a fost rodul unor negocieri intense de cateva luni intre avocatii lui Chezan si Bob si avocata sa, Luiza Budusan, in care Bob a analizat si „mestecat” cuvant cu cuvant totul si a acceptat „de buna voie si nesilit de nimeni” tot ce s-a semnat. Bob si Budusan au fost umiliti efectiv din punct de vedere juridic.

Decizia Curtii de Arbitraj este semnata si asumata de doi greuceni cu o reputatie de netagaduit: Gheorghe Buta si Ioan Schiau, a caror reputatie umana, profesionala si expertiza nu pot fi puse la indoiala decat de niste analfabeti juridici, asa cum e cazul lui Dorin Bob sau a asociatei sale, Manuela Aron, care au contestat public decizia considerand-o nedreapta. In fapt, asa cum vom arata mai jos, decizia Curtii de arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie Cluj si care are, atentie!, 198 de pagini, este argumentata de asa maniera incat poate oricand sa devina un manual numai bun de predat in universitatile romanesti pentru studentii indragostiti de dreptul comercial.

Dar, ca sa nu va mai tinem in suspans, „sentinta” Curtii de Arbitraj l-a obligat pe Dorin Bob sa achite circa 2,1 milioane de euro drept compensatii catre firmele lui Chezan. Surpriza a fost ca, desi toata lumea credea ca e puterd de bogat si cu gramezi de cash, Bob nu a platit „amenda”.

Asa ca, astazi la ora 12, ditamai milionarul clujean a fost „calcat” la sediul Studium Green de portarei, cum se spune in popor, adica de o brigada de jandarmi si executori judecatoresti! Rusinea pamantului!

Se pare ca executorul judecatoresc va ridica de la sediul firmei lui Dorin Bob mai multe documente si inscrisuri, dar va face si un inventar al bunurilor personale ale lui Dorin Bob, urmand sa le scoata la vanzare. Incredibil!

Sursa: Ziar de Cluj