Vasile Voicu, cadru militar, a fost condamnat la 11 luni cu suspendare sub supraveghere după ce, într-un acces de criză, și-a scos vecinii la instrucție pe scara blocului. Voicu a fost judecat la Tribunalul Militar Cluj pentru ultraj după ce a agresat și echipajul de poliție sosit la fața locului pentru a aplana conflictul.

Incidentul a avut loc acum doi ani când Voicu, într-un acces de furie, și-a scos cu forța vecinii de bloc din cartierul Mărăști și i-a aliniat pe scara blocului punându-i să facă instrucție militară. Oamenii, panicați, au sunat la 112, dar la venirea polițiștilor lucrurile au degenerat. Militarul, care a efectuat un stagiu în Afganistan, i-a agresat pe polițiști. El l-a împins pe scări pe agentul Dan Raț de la Secția 2 Poliție Cluj Napoca.

Ulterior militarul clujean a fost internat la Clinica de Psihiatrie, dar a fost eliberat la scurt timp și detașat la o unitate militară din Constanța, arată Gazeta de Cluj.

În 2016, militarul Voicu a mai avut un acces similar și a înșirat mai multe persoane pe strada Piezisă punându-i pe oameni să facă instrucție militară. De asemenea, în 2017 el a mai agresat un taximetrist lovindu-l cu capul de asfalt.