Mirela Retegan a gândit conferința „Nu suntem părinți perfecți”, un eveniment care adună pe aceeași scenă părinți celebri, persoane publice și psihologi cu umor și preocupați de sănătatea emoțională: alături de Mirela vin Bogdan Bob Rădulescu, Raluca Anton, Gaspar Gyorgy, Narcisa Suciu și Codin Maticiuc.

”Am plecat de la ideea de a-i relaxa puțin pe părinții români, care trăiesc cu o anxietate foarte mare de a citi tot ce se scrie despre parenting, de a participa la toate cursurile posibile, de a asculta toate sfaturile, sunt cu căștile în urechi pe toate podcasturile. Sunt preocupați să înmagazineze toate informațiile posibile pentru că își doresc să fie părinți perfecți.

 Ne vedem de Ziua Internațională a Familiei, să ne relaxăm și să găsim cele mai bune ancore în a ne aminti, în fiecare zi, că a fi părinte e, în primul rând, o mare bucurie!”, spune Mirela Retegan, creatoarea fenomenului Gașca Zurli.

BUCURII ZILNICE PENTRU COPIII DIN ONCOPEDIATRII

“Nu suntem părinți perfecți” este o altfel de conferință. Se adresează părinților care vor sa crească copii sănătoși și fericiți. Se adresează acelor părinți care înțeleg că binele copilului nostru are legătură și cu binele celorlalți copii, care trec prin situații mai puțin fericite.

Conferința este un eveniment caritabil, parte a campaniei “Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”, ediția a III-a, inițiată de Mirela Retegan și organizată de Fundația Zurli. Fondurile strânse în urma conferinței vor merge către organizarea unui program prin care copiii din secțiile de oncopediatrie vor avea parte de câte o bucurie zilnic.

”În fiecare zi, ei vor avea parte de o surpriză pregătită de noi, ca să aibă astfel un motiv să aștepte cu nerăbdare ziua de mâine și să se gândească: “Oare mâine ce mesaje de iubire primim? Astăzi cine vine la noi?”. Într-o zi o să vină un clovn, într-o zi un magician, într-o altă zi un actor care le citește o poveste, în alte zile creăm happening-uri sau le trimitem cadouri.

Noi facem asta de câteva ori pe an, dar ce am înțeles eu de foarte mult timp: cancerul se trăiește în fiecare zi în secțiile de oncopediatrie, nu doar de Paște, de Crăciun, de 8 martie și de 1 Iunie. Împreună facem Roata Binelui să se învârtă!, îndeamnă Mirela Retegan.

REZERVĂ-ȚI LOCUL AICI !

PĂRINȚEALĂ MODERNĂ CU PSIHOLOGI ȘI ARTIȘTI

În cadrul conferinței ”Nu suntem părinți perfecți”, poveștile Mirelei vor fi completate de cele ale îndrăgitului actor Bogdan Bob Rădulescu, pentru care umorul este la el acasă… chiar și acasă.

”Cuvântul ”parenting” e nou pentru mine, la fel cum e pentru orice om normal din generația noastră, pentru că toți suntem copii care au crescut fără parenting modern, dar am crescut cu parentingul vremurilor respective, care era modern pentru vremea respectivă, dar nu își zicea așa. În fiecare zi trebuie să aleg: să fac cum făcea mama cu tata sau să fac cum se face acum? Sigur că nu poți să faci cum făceau ai noștri, deși, iertați-mă, nu vreau să par deloc arogant, ci doar mândru: ai noștri au făcut o treabă atât de bună încât mă uit la mine și-s okay. Și atunci e foarte nasol: cum fac?” , se întreabă Bob Rădulescu.

La această întrebare și la multe altele vor încerca să dea răspuns doi psihologi reputați, Raluca Anton și Gáspár György, care vor (de)monta mituri și vor vorbi sincer despre experiențele lor.

”Unul dintre lucrurile pe care le aud cel mai frecvent de la părinți este că “îmi doresc să fac tot ce-mi stă în putință pentru a avea copii fericiți și de succes” și mi se pare că este una dintre cele mai mari minciuni pe care ni le spunem ca părinți. Apoi un alt mit este acesta al sacrificiului suprem, pe care îl vedem în ultima perioadă în special la mame, care își dedică tot timpul copiilor lor, lăsând la o parte poate relația de cuplu, poate viața profesională”, explică Raluca Anton.

Eu sunt ferm convins că în fiecare moment al vieții noastre, în fiecare secundă putem face schimbări cu o singură condiție: să NU dorim să fim perfecți. Să ne dăm voie să fim minunat de imperfecți pentru că de asta au nevoie copiii noștri. Au nevoie să-și vadă părinții în toată frumusețea lor: când greșesc, asumându-și vulnerabilitatea, încercând să lupte pentru visurile lor. Acestea sunt modelele pentru care copiii vor fi recunoscători, dacă vor vedea în părinții lor astfel de modele”, subliniază Gáspár György.

Participarea la conferința “Nu suntem părinți perfecți” se face în baza unei donații în valoare de 150 de lei, pe site-ul www.entertix.ro, iar fondurile strânse în urma conferinței vor merge către organizarea unui program special al Fundației Zurli, prin care copiii din secțiile de oncopediatrie vor avea parte de câte o bucurie în fiecare zi.

AFLA CUM ÎȚI REZERVI LOCUL DE AICI!

Despre Mirela Retegan

MIRELA RETEGAN este creatoarea fenomenului Zurli. Este scriitoare, om de radio, antreprenoare, jurnalistă cu peste 20 de ani de experienţă, „Antrenorul Părinţilor“ din România. Este, totodată, președinta Fundației Zurli.

Misiunea Mirelei este de a le face viața mai frumoasă copiilor aflați în situații dificile, copiilor bolnavi de cancer și mamelor acestora, copiilor proveniți din medii defavorizate, mamelor victime ale violenței domestice, copiilor abandonați în spitale și centre de plasament, cadrelor didactice din învățământul primar. Campaniile inițiate de Mirela sunt premiate și recunoscute în toată România, iar acestea au depășit hotarele țării în ultimii ani, prin implicarea comunităților din diaspora. Mirela reușește să adune zeci de mii de oameni în jurul cauzelor pe care le aduce în atenția publică.

Astăzi este o voce a femeilor din România. Și-a creat parteneriate solide cu asociații din 20 de orașe din România și Republica Moldova. Are o supercomunitate de femei (mame, tinere și bunicuțe) pe care a câștigat-o prin proiectele de mare succes în online: Antrenorul Părinților și Fix la Fix. Multe din campaniile inițiate de ea sunt scalate în orașele din țară prin asociații partenere care au preluat structura, Mirela fiind locomotiva care susține, prin imagine și voce, efortul asociațiilor din țară.

Mirela Retegan scrie povești pentru cei mici, personajele sale fiind modele pentru milioane de copii. Este autoarea celor mai iubite cântece pentru copii ale momentului (a scris peste 100) și a celor mai iubite personaje autentice românești. A inventat peste 300 jocuri de familie, împachetate în produse la care părinții pot ajunge ușor – Jocuri de jucat în trafic (CD educativ în două volume) și cărţile Mami, tati, joacă-te cu mine, și colecția de cărți Jocuri de Jucat ( Primăvara, Vara, Toamna și Iarna), editată de Curtea Veche Publishing. Este autor pentru editurile Curtea Veche, Humanitas, Bookzone, Evrika și Aramis. De curând a pus bazele propriei edituri – Zurli.

Mirela Retegan este speaker la evenimente dedicate părinţilor, susţine conferinţe și sprijină cauze sociale și umanitare care au în prim-plan copiii și părinții. De ani buni, produce spectacole cu săli sold out (recorduri de audiență) atât în toată România, cât și în străinătate, iar copiii și părinţii o cunosc drept Tanti Prezentatoarea, inima Găștii Zurli.

Când: De Ziua Familiei, pe 15 mai 2023

Unde: la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 18.00

Cine: Mirela Retegan, Gáspár György, Raluca Anton, Bob Rădulescu & invitații lor

Ce: failure stories, good stories, stand-up, stand down cu și despre părințeală

De ce: ”Pentru că e nevoie să ne relaxăm și să acceptăm că nu suntem părinți perfecți, dar suntem cei mai potriviți părinți ai copiilor noștri!” (Mirela Retegan)

De ce: Pentru a veni în sprijinul campaniei ”Mesaje de iubire pentru copiii cu branule”, derulată de Fundația Zurli pentru copiii din secțiile de oncopediatrie.