Cauciucurile sunt esențiale pentru o funcționalitate optimă a vehiculelor. Suprafața de contact dintre anvelope și carosabil asigură stabilitate, manevrabilitate și rulare în siguranță. De aceea, este recomandat ca imediat ce cauciucurile sunt uzate, să fie înlocuite de un set de pneuri noi.

Se pot achiziționa anvelope auto de vară sau de iarnă dar și allseason din magazinele online prezente pe net. este foarte simplu să lansezi o comandă și să cumperi direct setul de anvelope dorite. ofertele cuprind diferite modele de la producători faimoși, iar prețurile sunt adaptate oricăror cerințe.Cauciucurile dorite sunt livrate direct la domiciliu sau service, schimbarea acestora este simplă iar avantajele unor anvelope noi sunt extrem de importante pentru conducerea în siguranță, pe parcursul sezonului cald.

Anvelope de vară 205 55 R16

Sezonul cald cuprinde deseori trei anotimpuri. De primăvara devreme și până toamna târziu, automobilele au nevoie să fie dotate cu cauciucuri rezistente și robuste.Un set de cauciucuri vara 205 55 r16 este recomandat pentru sezonul estival, când temperaturile sunt ridicate și asfaltul este încins.Aceste anvelope auto sunt perfect adaptate la un carosabil umed sau uscat, în perioadele secetoase ale anului dar și în situația unor ploi abundente.

Un set deanvelope vara 205 55 r16 este fabricat din cauciuc de calitate, îmbunătățit cu compuși care asigură aderență excelentă și siguranță în viraje. Cauciucurile de vară au banda de rulare prevăzută cu caneluri adânci, care pot elimina ușor apa sau noroiul de pe carosabil, diminuând pericolul acvaplanării.

Față de anvelopele de iarnă care au un număr mare de lamele pe suprafața lor, pneurile de vară au mai puține lamele, ceea ce oferă o eficiență mai mare a frânării. Siguranța la volan este încurajată de anvelopele de calitate, special construite pentru sezonul cald.

Ce reprezintă dimensiunile anvelopei ?

Este important să cunoști dimensiunile cauciucurilor de vară pentru mașina ta . Inscripția sub formă de litere și cifre de pe flancul anvelopei reprezintă chiar dimensiunile acesteia. Dacă ne referim la modelul de cauciucuri 205 55 r16, 205 reprezintăeste lățimea profilului jantei, exprimat în mm, 55 arată raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei, exprimat în procente, iar R16 este diametrul radial al cauciucului.

Cele mai multe cauciucuri de vara care sunt montate pe autoturisme, mașinile de teren sau SUV-uri, au diametrul radial cuprins între 16 și 22 inch. Însă, nu este singurul parametru important la alegerea pneurilor pentru autoturisme. Este important să cunoști încă 2 indici : de sarcină și de viteză.

Indicele de sarcină exprimă greutatea maximă care poate fi încărcată pe cele 4 anvelope.

Cel de-al doilea indice important este cel de viteză. Acest indice sub forma unei litere gen L, H, arată ce viteză maximă poate atinge autoturismul atunci când anvelopele suportă sarcina maximă recomandată de indicele de sarcină.

Este bine ca noile cauciucuri pe care le montezi pe vehicul să respecte indicii de sarcină și de viteză menționați de către producător. Este contraindicat să fie montate pe autoturism anvelope care au indici mai mici decât cei inscripționați pe anvelopele folosite anterior sau cei trecuți în cartea tehnică a mașinii.

Ce modele de anvelope de vară 205 55 R 16 sunt disponibile online ?

Selectarea setului de cauciucuri pentru autovehiculul tău este mai simplă, atunci când le comanzi pe internet in regim online. Există o multitudine de magazine online care comercializează o gama larga  de cauciucuri pentru vară. Se pot comanda direct seturi de 4 anvelope de vară, moderne și fiabile, rezistente la uzură, cu care să înlocuiți vechile anvelope.

În funcție de preț, există anvelope de buget, create de branduri deja renumite, de exemplu modele ca Radar RPX, Viking Pro TechNewgen, Nexen Blue, Kumho, BF GoodrichAdvantage, HankookVentus, Barum Bravuris.

Anvelope 205 55 R 16 de vară, la prețuri medii și calitate excelente sunt modelele : Dunlop Sport, Semperit Speed, Continental Premium Contact. Cele mai scumpe anvelope, care asigură un raport bun calitate /preț sunt : Michelin Primacy, Continental Eco Contact, Michelin Pilot Sport.

Alegerea unor cauciucuri potrivite pentru sezonul cald înseamnă o deplasare în siguranță, pe trasee lungi, indiferent de condițiile meteo. Temperaturile ridicate și ploile torențiale nu mai sunt o problemă pentru anvelopele moderne, special create pentru vară.