Muzeul Luvru din Paris va crește taxa de intrare anul viitor cu 29%, în timp ce deja existau îngrijorări că străinii care vor vizita Parisul pentru Jocurile Olimpice de anul viitor se vor confrunta cu costuri crescute, relatează Reuters.

Luvru, care găzduiește celebrul tablou Mona Lisa și este cel mai vizitat muzeu din lume, a declarat vineri că taxa de intrare va crește în ianuarie la 22 de euro (23,70 dolari) de la 17 euro. Este prima creștere a prețurilor din 2017.

Luvru a spus că tariful mai mare îl va ajuta să facă față costurilor mai mari ale energiei și să finanțeze intrarea gratuită pentru anumite persoane, cum ar fi cei sub 18 ani, profesori și jurnaliști.

Nu a menționat Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, creșterea prețurilor la Luvru va coincide cu creșterea altor prețuri, pe măsură ce orașul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice.

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul Jocurilor Olimpice, care vor începe pe 26 iulie anul viitor.

Vizitatorii care se îndreaptă spre Paris în vara viitoare se confruntă, de asemenea, cu probleme majore de cazare, pe fondul creșterii prețurilor la hotel. Un raport al biroului de turism din Paris a arătat că prețurile hotelurilor vor crește cu peste 300% între sezonul de vară 2023 și 2024.