Nelu Curcă, din serialul „La Bloc”, spune adevărul despre călugărie. Actorul, pe numele real Mihai Coadă, a renunţat la actorie, a ieşit la pensie, dar nu a devenit călugăr încă. El are momentan cu totul alte preocupări. Așadar, Nelu Curcă nu este călugăr încă.

În mare parte locuieşte la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploieşti. Cel mai mult timp şi-l petrece acolo, în rugăciune. Totuşi, nu s-a călugărit. În ciuda numeroaselor speculaţii din presă, actorul nu este frate încă, pentru că are familie şi nu a depus nici un jurământ.

Totul a pornit în urmă cu 10 ani, când a a acceptat să ia parte la un spectacol, în care el era Antim Ivireanul.

“Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănăstire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la Mănăstire. Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcaţi în rasă. Aici particip doar la o parte din activităţile mănăstirii, vin la slujbe, duminică şi în sărbătorile religioase.

Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.red. – adică nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva. Dar eu am familia în Ploieşti, sunt căsătorit, am un băiat şi o fată şi două nepoţele (…) Fetei mele i s-a năzărit la un moment dat să facă teatru şi am sfătuit-o să nu se apuce. A făcut Finanţe-Bănci, n-a vrut să aibă şef şi şi-a făcut un restaurant. Iar băiatul e IT-ist, e o pasiune mare. Amândoi sunt bine”, a spus actorul.

S-a călugărit sau nu Mihai Coadă?

Aşadar, Nelu Curcă din „La Bloc” nu s-a călugărit în realitate. Doar l-a redescoperit pe Dumnezeu şi merge foarte des la biserică. Rolul din piesa religioasă însă i-a schimbat unele percepţii asupra vieţii.

overlay-cleverCloseClose
„După postarea de pe internet, a apărut pe un post de televiziune: Senzaţional! Nelu Curcă din serialul La Bloc s-a călugărit! De aici a început confuzia…”

Reamintim că Mihai Coadă a jucat în binecunoscutul serial „La Bloc” timp de 10 sezoane. Acum participă la unele activități din cadrul mănăstirii unde se află. Nelu Curcă nu a devenit călugăr pentru că are familie și își dorește să se bucure de aceasta. În 2019 a jucat în altă piesă religioasă.

„Am fost cooptat -într-un spectacol religios, se numeşte “Brâncovenii şi Ivireanu iubire de biserică şi de neam”. E un spectacol făcut integral de Biserica Ortodoxă Română de la producţie până la organizare. Eu joc rolul sfântului Antim Ivireanu. M-a învrednicit Dumnezeu şi cu binecuvântrea părintelui stareţ, duhovnicul meu, să fac acest rol. Am fost invitaţi la Constanţa de preasfinţitul Teodosie, episcopul Tomisului şi spectacolul a fost transmis în direct pe Facebook. Joc alături de actori mari şi buni precum Magda Catone sau Tomi Cristin”, a adăugat actorul.