Mii de manifestanți s-au adunat, sâmbătă, la Berlin, Munchen, Stuttgart și alte orașe germane pentru a denunța restricțiile impuse de guvern pentru limitarea coronavirusului, transmite Deutsche Welle.

Peste 3.000 de persoane au ieșit în stradă, sâmbătă, la Munchen, iar alte mii de oameni s-au adunat la Stuttgart și în alte orașe germane pentru a cere ridicarea restricțiilor impuse de Berlin. Mulți dintre protestatari au sfidat prevederile guvernamentale care impun un număr limitat de participanți și menținerea distanțării sociale în timpul acestor evenimente.

Protestatarii acuză politicienii și angajații din sistemul medical că au răspândit panica și au încălcat drepturile populației prin închiderea prelungită a țării. La câteva dinte mitinguri au luat parte și activiști anti-vaccinare.

Manifestanții au scandat „libertate” pe fondul nemulțumirilor privind gestionarea, de către Angela Merkel, a măsurilor de blocare a țării pe fondul pandemiei.

La Munchen, poliția a folosit difuzoare pentru a îndemna protestatarii să reducă la minimum riscul de infecție. Deși participanții nu au respectat deciziile autorităților, poliția a decis să nu disperseze manifestațiile „pe motive de proporționalitate”, deoarece oamenii nu erau violenți. Cu toate acestea, autoritățile au dispersat o demonstrație, a forțelor de dreapta, potrivit televiziunii publice germane ARD.

Cea mai mare manifestație a adunat mii de oameni în Alexanderplatz, din Berlin, în ciuda ordinului care limitează numărul manifestanților la 50 de persoane.

coral