George Simion, președintele AUR, a reacționat cu tupeu la scandalul din Parlament, neafirmând niciun regret pentru evenimentele care au avut loc în timpul dezbaterilor privind bugetul. Indiferent de haosul și conflictul generat, acesta a abordat cu nonșalanță situația, ignorând complet gravitatea și consecințele acțiunilor sale.

Într-un videoclip postat pe Facebook, Simion a arătat un dispreț evident față de protestele profesorilor și față de liniștea și civilizația în Parlamentul României. Într-o încercare de a-și justifica comportamentul său tumultuos, el a aruncat vina asupra altora, oferind un discurs plin de negare și lipsit de responsabilitate.

Chiar și în conflictul cu Diana Șoșoacă, a avut o atitudine de superioritate și a încercat să minimalizeze impactul propriilor acțiuni. Accuzațiile grave la adresa sa nu au fost luate în serios, iar disprețul manifestat față de plângerile formulate împotriva sa ridică întrebări în ceea ce privește respectul față de procesele democratice.

În loc să aducă un răspuns matur și să-și recunoască greșelile, Simion a preferat să se complacă în negare și să minimalizeze importanța respectului și a dialogului în cadrul instituțiilor democratice, contribuind astfel la exacerbarea conflictului și la deteriorarea încrederii în procesul democratic.