Liderul Partidului Național Liberal (PNL) a făcut o declarație în urma afirmațiilor generalului-locotenent Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, care a subliniat necesitatea ca românii să fie pregătiți și să se îngrijoreze în contextul unui posibil război. Acesta a interpretat mesajul drept un apel pentru legiferare și reglementare, subliniind importanța unui cadru legislativ adecvat pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării.

Nicolae Ciucă a adăugat că România se află într-o poziție strategică sensibilă, la granița unui conflict, motiv pentru care este necesar să se ia toate măsurile adecvate pentru asigurarea securității naționale.

În contrast, premierul Marcel Ciolacu a exprimat o poziție diferită, declarând că „nu este cazul să ne pregătim de război”, în contextul unor discuții referitoare la posibilitatea unui conflict în Europa, potențial provocat de Rusia.

Aceste declarații reflectă perspective divergente în ceea ce privește abordarea și pregătirea în fața riscurilor de securitate, punând în evidență diversitatea de opinii în cadrul clasei politice românești în legătură cu acest subiect delicat.

coral