Cele două centre ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca așteaptă cu brațele deschise persoanele fără adăpost.

Primul adăpost este Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oașului nr. 298, acolo unde există 64 de locuri pentru bărbați. Al doilea este Centrul Social de Urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36, adăpost în care sunt asigurate 24 de locuri pentru bărbați și 26 pentru femei. În caz de urgență, locurile pentru persoanele fără adăpost pot fi suplimentate cu până la 20.

Am luat niște măsuri foarte ferme în această direcție. Nimeni nu este lăsat sub cerul liber pe parcursul nopții! Am fost personal să verific în centre existența spațiilor de cazare, sunt peste 150 de spații. În fiecare seară există patrule ale Poliției Locale care merg prin oraș și îi invită (n.red. pe oamenii străzii) la centre, unde au o masă caldă, un pat, iar oamenii sunt tratați cu respect și cu decență. M-am îngrijit și mă voi îngriji ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.

Vă reamintim că, deși persoanele fără adăpost se pot „caza” la aceste centre pentru o perioadă determinată de timp, având acces la condiții decente, duș, dar și o masă caldă, oamenii străzii nu profită pentru prea mult timp de facilitățile oferite de municipalitate.

Să știți că nu doresc foarte mulți să locuiască acolo, îi ducem în centrele noastre, iar după două-trei zile, după ce prind puteri, pleacă din ele. Împreună cu Poliția Locală facem eforturi să identificăm aceste persoane și fac un apel către toți locuitorii municipiului să ne sprijine”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.