10 dotări de înaltă tehnologie vor fi achiziționate de Consiliul Județean, din fonduri europene

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 10 echipamente medicale performante cu care va fi dotat Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Cu o valoare totală estimată de 1.512.880 de lei, dotările vor fi cumpărate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Scopul nostru este acela de a îmbunătăți calitatea actului medical și a diversifica paleta de servicii oferite. Pacienții trebuie să beneficieze de un sistem adecvat de investigare, diagnosticare și tratare, iar pentru asta e nevoie de infrastructura potrivită. Investițiile în sănătate continuă!”

Unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean va beneficia de un sistem de examinare ultrasonografică doppler cervico-cerebrală, un ecograf dedicat evaluării complexe a afecțiunilor sistemice reumatologice, două defibrilatoare, un analizor pentru măsurarea oxidului nitric fracțional expirat, un audiometru, două holtere TA și două spirometre.