Fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea spune, într-un comunicat de presă legat de dosarul său de corupție deschis de DNA, că este nevinovat și lansează un atac la mai multe instituții media. Coldea a fost plasat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat, alături de alte două persoane, de trafic de influență și spălare de bani.

Coldea spune că există o campanie de denigrare a sa, în condițiile în care „nu ocupă și nu candidează pentru o funcție publică”. Fostul prim adjunct SRI susține că „numitorul comun” al „campaniei mediatice agresive” este o „dorință revanșardă” față de activitatea sa din SRI și față de persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupției de la vremea respectivă.

Coldea spune că este nevinovat și că, în speranța că vor obține soluții favorabile în justiție, „persoane care se confruntă cu probleme de ordin legal” recurg la „denunțuri nesusținute faptic” și „acuzații publice nefondate” pentru atingerea propriilor obiective.

„Nu cred că o persoană de bună credință își poate imagina că, după experiențele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, aș putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale, cu atât mai mult unui necunoscut, într-o singură interacțiune fortuită de câteva secunde, după refuzuri repetate de a-l întâlni, tocmai din cauza respectivelor probleme”, mai spune Coldea.

Fostul șef adjunct al SRI a fost audiat timp de 15 ore, la finalul lunii trecute, iar apoi a fost plasat sub control judiciar, într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, în urma unui denunț al omului de afaceri Cătălin Hideg.

Acesta spune că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, alt fost general SRI, i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.