Un incident șocant a avut loc în Timiș! O fetiță în vârstă de doar patru anișori, care se afla în plasament, a murit. Micuța a căzut din pat, iar femeia care avea grijă de ea nu a dus-o la spital. Iată cum s-a întâmplat totul!

Caz șocant în Timiș! A murit o fetiță de patru ani, care se afla în plasament, după ce a căzut din pat. Femeia în vârstă de 71 de ani, care a avut grijă de ea încă din luna iulie a anului 2023, nu a dus-o pe micuță la spital.

Evenimentul tragic s-a desfășurat la mai puțin de 35 de kilometri distanță de Timișoara. Fetița în vârstă de patru anișori se afla în plasament la un asistent maternal din localitatea Mașloc.

În urmă cu două nopți, după ora 00:00, în timpul somnului, micuța a căzut din pat. Lovitura cu solul a cauzat o umflătură la nivelul cefei. Femeia în vârstă de 71 de ani, care o îngrijea încă din luna iulie a acestui an, nu a acordat o importanță deosebită incidentului, mai ales că fetița nu a manifestat durere.

Dimineața de ieri a adus o dramă cumplită în plasament, după ce micuța a început să vomite și a suferit un stop cardiorespirator. Eforturile medicilor chemați de urgență au fost în zadar, iar decesul a fost constatat la ora 9:40.

Corpul micuței în vârstă de patru ani a fost transferat la Institutul de Medicină Legală, unde specialiștii au determinat că moartea a survenit în urma unei hemoragii craniene masive. De altfel, au fost identificate multiple echimoze pe corpul copilei, ceea ce a generat deschiderea unei anchete privind posibile tratamente abuzive aplicate fetiței.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă
În acest caz, poliția din Timiș a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. La nivelul DGASPC Timiș sunt în desfășurare verificări pentru a clarifica circumstanțele tragediei.

Asistenta maternală, o femeie în vârstă de 71 de ani, are o experiență în acest sistem încă din anul 2006. Ultima reatestare avizată de DGASPC Timiș a femeii a avut loc acum doi ani.

coral